Завантаження ...
banner
banner

Немовлята, які народжені у Ніжині під час війни

Немовлята, які народжені у Ніжині під час війни фото

Діти - майбутнє всієї України! Малюки народжувались, вони з'являлися на світ під час вибухів, сирен, обстрілів... Лікарі невтомно працювали та допомагали маленькому диву побачити цей світ, життя триває.

З 24 лютого у Ніжині на світ народилося 96 немовлят, серед них 3 двійні. Двадцятьом із них мами дали життя в укритті пологового будинку. Підвал облаштували за максимально короткий термін: встановили ліжка, дитячі кювети, поставили стільці. Обладнали 2 пологові зали, куди перенесли все необхідне для пологів. Тендітні лікарі під обстрілами спускали у бомбосховище породіль на своїх плечах, адже ліфтом не користувалися у цілях безпеки. Лікарі затримувалися на роботі, перші тижні ночували у лікарні поруч із породіллями та немовлятами, надаючи не лише медичну, а й психологічну допомогу.

Ніжинський пологовий будинок приймав жінок з усієї області, адже деякі з них не могли потрапити до свого лікаря у Чернігів чи інші населені пункти. Був навіть випадок, коли жінка народила на блок посту у Вертіївці. Але дякуючи Богу та злагодженій роботі медиків, усі дітки народились здорові, а стан породіль задовільний.

Міський голова Ніжина подякував лікарям за важку роботу, всупереч всім складнощам, вони впорались!

"Роботи у лікарів не бракувало, були такі ночі, коли під обстрілами на світ з’являлось 5 немовлят. Ви справжні герої! Дякую кожному з Вас!", - наголосив О. Кодола

Ніжинська міська рада

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: