Завантаження ...
banner
banner

Свято меду у Лосинівці

Фото.
15 серпня у селищі Лосинівка вже вдруге відбулося районне свято-ярмарок «Медовий Спас» з нагоди святкування Яблучного Спасу та професійного свята українських пасічників, яке зібрало і тих, хто пасічникує, і тих, хто полюбляє цей цілющий продукт.

медовий спас лосинівка, медове свято лосиновка, праздник меда лосиновка, в лосиновке праздник

15 серпня у селищі Лосинівка  вже вдруге відбулося районне свято-ярмарок «Медовий Спас» з нагоди святкування Яблучного Спасу та професійного свята українських пасічників, яке зібрало і тих, хто пасічникує, і тих, хто полюбляє цей цілющий продукт. 

Цього дня зібралося багато гостей: голова районної ради Олег Бузун, перший заступник голови РДА Сергій Батрак,  заступник голови РДА з гуманітарних, соціальних та політико-правових питань Оксана Мелашенко, депутати районної та селищної рад, місцеві жителі, ЗМІ.
 
Розпочався захід із освячення бджолярської продукції.
Із першим вітальним словом звернувся до гостей голова селищної ради Анатолій Олексійович Стрілець: 
 
"Шановні односельці, гості нашого селища, присутні, дорогі пасічники і бджолярі, любителі і професіонали, корифеї в бджільництві та початківці! Сьогодні на нашій Лосинівській землі ми відмічаємо свято меду, і не тільки меду, а всіх бджолопродуктів. Медова ярмарка, на яку ми всі зібралися, - це дуже потрібна справа. Хотілося б, щоб такі ярмарки-свята були тривалішими, наприклад, не один день, як сьогодні, а два-три дні. На них обов’язково пасічники нададуть покупцям професійну допомогу щодо вибору того чи іншого продукту бджільництва, його лікувальних властивостей та розкажуть, яку користь для здоров’я людині він приносить.
Шановні пасічники, любіть бджіл, прищеплюйте любов до них членам своїх родин, товаришам, адже бджоли – найсвятіша комаха, які добре прислуговують людям, виробляючи їм найцінніші продукти – мед, віск, прополіс, маточне молоко та інше, дарують радість буття. Справжнім пасічником-професіоналом можна стати лише тоді, коли заняття бджолярством стане способом вашого життя, коли ви кожного дня зробите щось корисне для ваших бджіл або сплануєте, як це зробити найкращим чином. Бажаю всім міцного здоров’я, наснаги, терпіння, задоволення від бджолярської справи, добрих густих медів, крутих бджіл, тепла, добра і миру. Зі святом вас!"
 
Також Анатолій Олексійович за багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у розвиток бджільництва, своєчасне і грамотне виконання всіх робіт, пов’язаних з утриманням та доглядом за бджолами, за сприяння зміцнення здоров’я нації та з нагоди Дня Пасічника  нагородив таких  пасічників селища:
  • Зубок Петро Михайлович (ветеран праці, має більше 60 років бджолярського стажу)
  • Литовченко Петро Павлович
  • Мушков Юрій Васильович
  • Примак Іван Сергійович
  • Зубок Петро Миколайович
  • Костюченко Юрій Михайлович
  • Литовченко Микола Петрович
  • Шматок Микола Миколайович (голова «Осередку пасічників Лосинівки»)
  • Примаченко Микола Іванович
  • Яременко Григорій Григорович
  • Могильний Володимир Федорович
  • Лаврінець Микола Миколайович
  • Петрик Григорій Миколайович
  • Авраменко Володимир Миколайович
  • Земницький Михайло Михайлович
  • Столяревський Микола Григорович
  • Балаш Петро Іванович (Почесний пасічника України)
  • Філь Олег Васильвич
  • Фурса Дмитро Валентинович
  • Нечваль Олексій Іванович (голова «Спілки пасічників Ніжинщини»)
Також гостинний селищний голова запросив гостів до столу після святкового дня. Сергій Анатолійович Батрак, перший заступник голови РДА, щиро привітав усіх гостей Ніжинського краю з другим у Лосинівці Святом Меду. Він зауважив, що Свято Меду уже після медового Спасу, який був учора, напередодні Дня Пасічника – це віддання дані й поваги трудівникам, які працюють з цією священною комахою і, безумовно, дань цій комасі, яка приносить нам такі цінні для людини продукти. Вітаючи зі святом, побажав перш за все пасічникам Ніжинщини, які не проігнорували цей захід, а сьогодні були присутні, процвітання і смачного меду.
    Олег Віталійович Бузун від імені районної ради та від себе особисто привітав зі Святом Меду, зі святом, яке прижилося і вже другій рік поспіль проводиться в гарному бджолярському селищі Лосинівка. Звернув увагу на те, що селищний голова майже півсела нагородив, однак це ще не всі пасічники, які можуть представляти Лосинівку у цій гарній і Богом обдарованій бджолярській справі. 
     
    Голова районної ради привітав присутніх зі святом, подякував всім пасічникам за нелегку працю, взагалі за життєвий вибір і позицію. Олег Віталійович підкреслив, що пасічник -  це людина філософська, людина від Бога, бо Божа комаха, як називав П.Прокопович бджолу, не допускає до себе людей нечистих, неприязних, несовісних, тому пасічники – це приклад  у суспільстві, а саме приклад наполегливого, людяного і професійного відношення до природи, бо пасічник завжди в гармонії з навколишнім середовищем. Також він подякував присутнім, що завітали в селище та підтримали  ідею свята. Очільник району побажав на майбутнє, аби дійство в Лосинівці набирало більшого формату і побільше людей завітали на цей чудовий парад  меду, скуштували його, поспілкувалися із бджолярами, придбали собі цього дорогоцінного і оздоровлюючого продукту -  продукту, який допомагає покращувати і зберігати наше здоров’я.
     
    Також Олег Віталійович подякував Лосинівському селищному голові Стрільцю Анатолію Олексійовичу і нагородив його почесною грамотою за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток місцевого самоврядування району та з нагоди Дня народження.
     
    Продовжуючи приємну місію, голова Ніжинської районної ради нагородив грамотами за вагомий внесок в розвиток бджільництва Ніжинщини, активну благодійну діяльність та з нагоди свята Медового Спасу пасічників:
    • Марківський Сергій Васильович
    • Ясінський Сергій Броніславович
    • Куліш Віктор Йосипович
    • Ложвинчак Дмитро Васильвич
    Також було оголошено подяку бджолярам:
    • Антоненку Миколі Тимофійовичу
    • В’ялому Миколі Кондратовичу
    • Шуляку Володимиру Миколайовичу
    На виставці-продажі бджолярі Ніжинщини пропонували мед різних сортів: липовий, гречаний, акацієвий і з різнотрав’я, медові напої та продукти - віск, маточне молочко, пилок. Усі присутні мали змогу скуштувати свіжий солодкий нектар.
     
    Працівники культури району та місцеві таланти своїми яскравими виступами створили всім присутнім гарний настрій. Усіх присутніх пригощали смачним обідом.
     
    Додому відвідувачі свята понесли з собою ароматний смачний мед, гарний настрій і масу позитивних вражень. Свято Меду сподобалося жителям і гостям селища. Тож сподіваємося, що і наступного року Лосинівка збере всіх у дружньому колі!

















































    Організаційний відділ районної ради
    nizhyn-rada.at.ua

    Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: