Завантаження ...
banner
banner

Художниця зі Львова створила чернігівську бібліотеку з паперу

Художниця зі Львова створила чернігівську бібліотеку з паперу фото

Анастасія Горнічар побачила фотографії зруйнованої пам’ятки архітектури, вирішила створити паперову колекцію будівель, які постраждали у різних містах. Половину грошей з продажу, вона направила до тих міст, де розташовані зруйновані будівлі.

6800 гривень Анастасія Горнічар перерахувала благодійній організації "Це моє місто", яка допомагає Чернігову.

"Як і багатьом, мені було важко з 24-го лютого знайти собі місце. Особливо творити. Перед цим я вже понад рік розробляла майстер-класи і моделі складанок для видавництв, шкіл і індивідуальних замовлень. Ідея зробити колекцію зруйнованих російською агресією будинків прийшла мені в одну секунду. Я настільки чітко і детально уявила, що і як хочу зробити – що залишилось лиш знайти потрібні будівлі. На жаль, це було не важко",  - розповідає майстриня.

  

У Чернігові живе близька подруга Анастасії, Марина, тому її увага була прикута до Чернігова. Якось гортаючи місцеві новини, вона побачила зруйновану будівлю біля стадіону. Сумнівів щодо першого майстер-класу з колекції не було. Розробивши викрійку-складанку чернігівської будівлі, авторка зняла відео із майстер-класом та поширила свою ідею через соцмережі. За її словами, робота з такими викрійками – це своєрідна терапія. 

Нині Анастасія працює над новими будівлями. Половину зібраних з їх продажу грошей, як і раніше, відправлятиме на допомогу містам, у яких вони розташовані.

https://suspilne.media 

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: