Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині затримано чоловіка за підозрою у крадіжці під час окупації

На Ніжинщині затримано чоловіка за підозрою у крадіжці під час окупації фото

Поліція Ніжинщини розслідує факти крадіжок в закладах торгівлі в селах, де були окупанти.

Поліцейські затримали чоловіка за підозрою в серії крадіжок з магазинів і аптек в Новій Басані. Заява надійшла 19 квітня про крадіжку з магазину будівельних матеріалів, скоєну під час окупації села військами рф.

20 квітня зловмисникові було оголошено про підозру у вчиненні злочину за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану). Покарання згідно з нею — від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Підозрюваному обрано запобіжний захід — тримання під вартою.

Крім цього, поліцейські встановили, що цей зловмисник причетний щонайменше до ще десяти крадіжок, вчинених також у Новій Басані.

Скориставшись певним правовим вакуумом у період перебування окупантів у селі та під час їхньої панічної втечі, крадій регулярно проникав до зачинених магазинів та аптек. Його здобиччю стали харчі та алкогольні напої, електроприлади, будівельні матеріали, лікарські засоби, канцелярське приладдя і навіть дитячі соски.

Наразі поліцейські продовжують документування фактів злочинної діяльності викритого крадія з метою притягнення його до кримінальної відповідальності за всі скоєні злочини.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: