Завантаження ...
banner
banner

Письменник з Чернігова відмовився від Нобелівської премії

Письменник з Чернігова відмовився від Нобелівської премії фото

Сергій Дзюба - письменник, перекладач, журналіст та міжнародний діяч з Чернігова. Він прокоментував позицію висунути їх із дружиною Тетяною Дзюбою на Нобелівську премію за 2022 рік.

"Відомі друзі з-за кордону хотіли висунути нас із Тетяночкою на здобуття Нобелівської премії з літератури (Великої, адже Мала у нас уже є). Підготували всі необхідні документи. Їх аргументи: у нас в різних країнах, різними мовами успішно вийшло понад 50 книг. Наші твори перекладені вже 85 мовами світу. І за свою міжнародну та літературну діяльність ми отримали більше 100 справді почесних нагород у 36 державах. А цього року в України, яка героїчно рятує світ від рашизму, – дуже хороші шанси нарешті отримати Нобеля", - повідомив Сергій Вікторович.

Він розповів, що в той час були у ворожому оточенні, в блокадному Чернігові, під щоденними потужними обстрілами, без світла, води, каналізації, опалення, зв’язку, Інтернету, тож нічого не знали. Але, коли вони вже могли спілкуватися зі світом, дізналися й про такий сюрприз…

 

"А ми – люди скромні, ніколи нічого ні в кого не просили для себе. Все, що ми здобули, – це лише ініціатива друзів і зовсім незнайомих людей, котрі чомусь зацікавилися нами. Тому, звісно, ми наразі відмовилися".

 

"Однак, настільки нам відомо, на Нобелівську нагороду з українських письменників цього року висунули Сергія Жадана, і сподіваємося, він її таки благополучно отримає, бо цілком заслуговує на це. Дійсно, хай би українець зараз став Нобелівським лауреатом – це була б велика моральна перемога України у війні!", - додав він.

https://www.sknews.net

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: