Завантаження ...
banner
banner

Юлія Петренко про серію робіт «Війна»

Юлія Петренко про серію робіт «Війна» фото

У цей непростий час для України піднімає бойовий дух і мистецтво, яке стало нині теж зброєю.

Митці пишуть картини, співаки створюють патріотичні композиції… Ніжинська майстриня-художниця Юлія Петренко, яка нині живе та працює в Борисполі, створила серію робіт «Війна».

 

«Для мене весна - це відродження, пробудження і народження нового життя. На жаль, сьогоднішня весна інша: тривожна, з очима повними сліз, з молитвою за хлопців і дівчат, які захищають наш спокій на передовій. Кожен українець відчуває біль зруйнованих міст, знищених людських доль, страх маленьких дітей, що зіткнулися з жахами війни», - розповідає Юля журналістам Мynizhyn.com.

 

«24 лютого посеред ночі до кожного з нас в домівки вдерлися нелюди, і звичний ритм життя зупинився, почався відлік на години, дні… Але ми, УКРАЇНЦІ, надзвичайно сильні, згуртовані, мотивовані на перемогу, тому - незламні й непереможні. Навіть у лиху годину ми можемо піднімати свій дух піснею, гумором, байками, які переповідають і наспівують у всьому світі! Я свої роздуми й переживання почала переносити на папір. Так зародилася серія робіт «Війна»…»

 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: