Завантаження ...
banner

Чернігівщина: чоловік після розстрілу вибрався з могили

Чернігівщина: чоловік після розстрілу вибрався з могили фото

Миколу Кулішенка та двох його братів окупанти взяли в полон та повезли на допит. Потім братів повезли на розстріл. Після звільнення села від російських військ розшукали могилу. Там було два брата Миколи зі зв'язаними руками та ногами. Вбиті були вистрілом в голову.

Окупанти зайшли до будинку братів 18 березня. Під час обшуку знайшли військову форму молодшого брата Євгена та дідові медалі. Євгена вивели на вулицю та почали бити дубинкою. Потім хлопцям зав'язали очі та повезли до приміщення, де їх допитували та катували. Потім стало зрозуміло, що це приміщення пилорами села Вишневе.

 

"Я був тут, а брати навпроти разом і ще був ряд: на піддонах лежали поранені солдати", – розповів Микола.

 

Через три дні братів повезли на розстріл. Їм вирили могили, зав'язали руки, ноги та очі і вистрелили в голову. Після цього прикидали тіла землею. Микола вижив та зміг вибратися з могили. 

 

"Я тут, поруч старший брат, а трохи далі, менший. І його першого застрелили. Вкинули в яму, а потім Діму застрелили, але не вкидали в яму. А потім, як в мене вистрелили, мене ще і ногою штовхнули. Я впав, на верх старшого", — розповів чоловік.

 

Миколі куля пройшла через щоку на виліт і не зачепила життєво важливих органів. Він пішки дійшов до найближчого села в якому його прихистила Валентина Петрівна.

 

"Я побачила, що він побитий, синій, у землі. Я запросила його до хати, щоб він умився, поснідав. Зібрала його трохи на дорогу і він пішов. Ми коли зустрічаємось, завжди обіймаємось. Він став нам, як рідний."

До свого села Микола пройшов 40 кілометрів. Там його обстежили лікарі вже після деокупації. У нього було два зламаних ребра. Оперативно-слідча група виїхала на місце поховання після звільнення населеного пункту. Прокурор підтвердив інформацію, що очі, руки та ноги братів були зв'язані. Попередній огляд тіла показав, що було вогнепальне поранення в голову.

 

"В діях невстановлених осіб із числа військовослужбовців Російської Федерації на даний момент вбачають ознаки злочину, передбаченого частиною 2 статті 438 Кримінального кодексу України, а саме – порушення законів та звичаїв війни в частині жорстокого поводження із заручниками, цивільним населенням, поєднане з умисним вбивством", – розповів Сергій Хамайко.

 
 

https://suspilne.media

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: