Завантаження ...
banner
banner

У магазинах Ніжина збираються маркувати російські товари

На минулій сесії міської ради депутати розглядали проект рішення про координацію інформаційної діяльності та захист інформаційної безпеки на території міста Ніжина.

На минулій сесії міської ради депутати розглядали проект рішення про координацію інформаційної діяльності та захист інформаційної безпеки на території міста Ніжина. 

Цей проект включає в себе проведення в торгових мережах міста Ніжина інформаційну кампанію “Купуй українське”, маркування товарів, які походять із Росії, створення інформаційної групи для протидії антиукраїнської агітації зі сторони РФ, інформаційний супровід проведення військово-патріотичних заходів, проведення прес-конференцій “Єдина Україна” тощо. 
 
Подібні рішення вже давним-давно прийняті й вступили в силу в багатьох великих і малих містах Україні. Ніжинські депутати цей проект не підтримали й відправили його на доопрацювання. 
 
Проте, якщо більшістю голосів наступного разу все ж таки вдасться прийняти цей проект, то на полицях магазинів і супермаркетів зміниться багато чого.
 
Зокрема, суб'єкти господарювання на території нашого міста, що здійснюють гуртову та роздрібну торгівлю муситимуть вживати заходів для спеціального помітного маркування товарів російського походження з позначкою “Товари з Російської Федерації”. Вони муситимуть наносити зображення прапору РФ на цінники товарів російського походження. Також власники торгових закладів змушені будуть ставити російські товари на окремі полиці. 
 
До того ж, власники закладів торгівлі повинні знати та попереджати покупців, що товаром російського походження вважається товар, який вироблений, розфасований, зібраний, вирощений на території РФ, чи товар, виробником якого є громадянин РФ чи юридична особа, яка зареєстрована в РФ.

nizhyn.pik.cn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: