Завантаження ...
banner
banner

Як професор НДУ Сергій пішов на захист України

Як професор НДУ Сергій пішов на захист України фото

Сергій Лепявко - доктор історичних наук, професор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя "Заслужений діяч науки і техніки України" отримав від побратимів позивний "Професор".

Сергій – автор понад 200 наукових праць, у тому числі 12 монографій. А сфера наукових інтересів включала серед іншого історію українського козацтва, військову історію, історію Чернігова. Тому й на події на Чернігівщині дивився з історичної точки зору.

 

"Що буде війна зараз і за цих обставин, мав сумніви. Я говорив так: сумніваюся, що є підстави економічні, політичні чи якісь інші, але якщо робити поправку на хвору голову путіна, то може бути що завгодно. …Ми живемо у великий час. І я впевнений, що ми закінчимо цю війну перемогою"

 

На початку війни Сергій перебував у Львові. Дізнавшись про вторгнення - відразу повернувся додому. Разом з ним воюють і його два сини. Це для них природньо, як і для побратимів-добровольців ОК "Північ".

 

"У мене ще є декілька недописаних книжок. Тож маємо бути певні: повернемося до мирного життя, всі свої особисті та творчі плани здійснимо. А темна буря, яка зараз нависла над нами, розсіється, і все буде добре", - оптимістично налаштований "Професор"

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: