Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині рашисти вбили батьків на очах у дитини

На Ніжинщині рашисти вбили батьків на очах у дитини фото

Родина Близнюків з Софіївки загинула при спробі евакуюватися. Їх 10-річний син Андрій, який на той час був у машині - вижив. Дідусь хлопчика розповідає, що росіяни наїхали на машину бронетранспортером, а потім розстріляли її.

Окрім батьків Андрія, в авто перебував дядько хлопчика, 32-річний Сергій, який теж загинув. 1 березня сім'я виїжджала з Софіївки, що на Ніжинщині, щоб сховатися від російських військ, розповідає батько загиблої Оксани Олександр Черновал. Тоді до Софіївки їхала колона російської техніки. 32-річний Сергій взявся вивозити рідних з села. Він встиг вивезти своїх рідних та батьків Оксани та Михайла, сам повернувся за подружжям та їх сином. По дорозі вони натрапили на колону російської техніки.

 

"На Софіївку їхали колони російської техніки. Наш племінник хотів нас вивезти з Софіївки. Мене з дружиною він вивіз у Степові Хутори, і повернувся за дочкою з зятем і онуком. За Калинівкою зіткнувся з колоною росіян, на їхню машину важка техніка наїхала. У машині було четверо людей. Їх у машині розчавило. Андрійко дивом вижив”,  розповідає Олександр Черновал.

 

Коли росіяни побачили, що хлопчик живий, витягли його з машини і поклали на узбіччі дороги. Знайшов Андрійка його односелець. 

Сестра загиблиго Сергія розповідає, що він був у теробороні. Він знав, що на село йде техніка росіян і встиг евакуювати сім'ю та батьків загиблої Оксани.

 

"Того дня він швидко забіг до хати, і ми всі поспіхом почали збиратися, щоб встигти виїхати. Він нас встиг привезти до Степових Хуторів, і повернувся за Оксаною з Михайлом. По дорозі вони натрапили на російську колону", — розповідає сестра Наталія.

 

Опікуном Андрійка стала його 26 річна сестра Тетяна. Нині, каже дівчина, брат почувається добре, єдине — трохи сумний та замкнутий. Події того дня він не згадує. Нині цю справу розслідують в Ніжинському районному відділі поліції, сказала речниця поліції області Наталія Слабеняк.

 

"18 травня поліція отримала матеріали справи і тепер буде розслідувати цей воєнний злочин. У поліції відкрили провадження за статтею ККУ ”Порушення законів та звичаїв війни”. Якщо такі дії поєднані з умисним вбивством, то вони караються на строк від 10 до 15 років, або довічним позбавленням волі. Зараз у поліції проводять всі необхідні слідчо-оперативні і розшукові заходи",  сказала Наталія Слабеняк.

https://suspilne.media 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: