Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський ринок праці в умовах війни: скільки людей залишилося без роботи?

Ніжинський ринок праці в умовах війни: скільки людей залишилося без роботи? фото

Через війну роботу втратили 53% працюючих українців. За інформацією державної служби зайнятості, з 1 по 31 березня 2022 року статус безробітного отримала 31 тисяча українців. Працевлаштувалися за цей місяць 24 тисячі людей.

Журналісти Mynizhyn.com дізнавалися, яка зараз ситуація на ринку праці у Ніжині. У період воєнного стану попит на робочу силу значно скоротився. За інформацією Ніжинської міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості на сьогоднішній день у базі налічується 56 актуальних вакансій.

Як повідомив директор Ніжинського міськрайонного центру зайнятості Володимиром Власенко, найбільше роботодавцям потрібні кваліфіковані робітники: водії, трактористи, слюсарі, електромонтери, електрогазозварники, токарі, шліфувальники тощо. Наявні вакансії інженерно-технічного та економічного напрямку: інженери, механіки, техніки, бухгалтери, фахівці. І зовсім відсутня потреба в робітниках, які не мають професії (спеціальності): двірники, вантажники, прибиральники, сторожі, підсобні робітники.

Раніше ми писали: Як функціонує служба зайнятості в умовах воєнного стану.

Як зазначають у Ніжинському міськрайонному центрі зайнятості, виплата допомоги по безробіттю не припинялася і у період воєнного стану. 

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю становить 1 000 грн, максимальний – 9 750 грн. Станом на сьогоднішній день профінансовано та виплачено допомогу по безробіттю за другу декаду травня 2022 року.

Також Володимир Власенко повідомив, що після припинення активних бойових дій на території Чернігівської області та поновлення роботи Ніжинської міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості значно зросла кількість звернень громадян, які втратили роботу.
Зокрема, у січні 2022 року отримали статус безробітного 204 особи, у лютому – 109, у квітні – 263, за 25 днів травня 2022 року – 332. Станом на 26.05.2022 року перебувають на обліку 984 безробітних. Серед осіб, які шукають роботу, переважають продавці, кухарі, оператори котелень, оператори заправних станцій, охоронники.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: