Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині відкрили кімнату психологічної підтримки

У Ніжині відкрили кімнату психологічної підтримки фото

Сюди можуть звернутися особи, які постраждали від домашнього насильства. Ніжинська громада стала однією з перших в Україні, яка подала таку заявку й отримала субвенцію з державного бюджету на створення служби соціально-психологічного консультування.

Ця субвенція була спрямована на поточний ремонт приміщень центру соціальних служб, закупівлю меблів та обладнання. Світовий банк виділив 291 тис грн на облаштування такої кімнати. З почтаку війни спеціалісти почали надавати допомогу не лише особам, постраждалим від домашнього насильства, як планувалось, а внутрішньо переміщеним особам.

Міський голова Олександр Кодола відзначив, що у нашій громаді зараз виникла необхідність організувати підтримку людей, які вимушені знайти прихисток у Ніжині. Ці люди потребують спілкування, психологічної розгрузки та консультації фахівців. Дуже важливо, що держава розуміє існування такої проблеми та фінансують спільно зі Світовим банком такі об‘єкти як кімнати психологічної підтримки.

У приміщенні центру соціальних служб облаштовані приміщення як для сімейних, так і для індивідуальних зустрічей. Зі слів психолога територіального центру Наталії Федорівни, на сьогодні вже проведено 92 консультації для внутрішньо переміщених осіб, які приїхали до Ніжина із зони активних бойових дій. Багато людей, які втратили житло, рідних, соціальні зв’язки звернулись до спеціалістів за консультацією. Кількість внутрішньо переміщених осіб сьогодні в Ніжині налічує 2500 людей. І усі вони можуть звернутися до територіального центру та отримати безкоштовну підтримку психологів.

Ніжинська міська рада

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: