Завантаження ...
banner
banner

Жінка з Чернігівщини народила трійню

Жінка з Чернігівщини народила трійню фото

Всі малюки - хлопчики, народилися з вагою понад два кілограми. Мама та малюки почуваються добре. Народжувала Оксана Буц у Черкасах. Скоро планує повертатися додому в Прилуки, де на неї з новонародженими чекають чоловік та старший син. Малюкам вже п'ять днів.

У пологовому доглядати за малюками Оксані допомагає акушерка Валентина Білоус. Вона опікується третім малюком, він найбільший. Двоє інших - близнята, бо перебували в одній плаценті. На світ хлопчики з'явилися за допомогою кесаревого розтину. Оксана завчасно, на 31 тижні вагітності приїхала до перинатального центру.

 

"Оскільки я з Чернігова, а Чернігів заблокований і дороги туди заблоковані, Київ теж стояв заблокований в заторах, то вирішили в Черкасах народжувати. Бо був ще варіант – Полтава. Але там теж не дуже спокійно", – розповіла жінка.

 

Головна лікарка перинатального центру Наталія Лакуста розповіла, що в операційній тоді задіяли дев'ятеро медпрацівників, адже народжувалась трійня. Були два неонатологи, була акушерка, анестезіолог, два лікарі – хірурги, анестезистка, операційна медсестра і санітарка.

Оксана поки що малюків не розрізняє, пояснює, що зараз вони дуже схожі між собою.

 

"Ми з чоловіком попередньо придумали вже деякі імена, але хочемо, щоб чоловік побачив вже їх наживо, не на фото, не по відео і вже визначимося тоді хто з них хто", – поділилася Оксана.

 

Трійні в черкаському перинатальному центрі народжуються не щороку, пояснила головна лікарка Наталія Лакуста. Востаннє це було два роки тому. За час війни в цьому закладі народилося 444 дитини. Третина з них – з інших областей.

 

"Дуже багато жінок з Харкова, багато жінок з Києва народжують, жінки з Сум були в нас, з Чернігова, Черніговської області. Тобто звідти, де йдуть чи йшли військові дії".

У Черкаському перинатальному центрі побачили світ більше сотні немовлят, мами яких прибули з обстріляних чи окупованих територій України. Більшість із них повернуться додому, але у їхніх свідоцтвах місцем народження буде записане місто Черкаси. 

https://suspilne.media/

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: