Завантаження ...
banner
banner

"СОНЯХИ МИРУ" – з Ніжина до Австралії! Роботи юних ніжинців

"СОНЯХИ МИРУ" – з Ніжина до Австралії! Роботи юних ніжинців фото

За підтримки австралійської художниці Жанет Макклафен флешмоб "ОБЕРЕГИ УКРАЇНИ" Центру естетичного виховання м. Шостка Сумської області перетворився на масштабний Міжнародний проєкт "СОНЯХИ МИРУ".

До нього долучилися діти з усієї України та багатьох країн світу. Організатори проєкту МГО "Міжнародна освітньо-культурна Асоціація", представництво Асоціації у Великобританії і Британський благодійний Фонд SECD, Міжнародна молодіжна мистецька платформа "ГАРМОНІЯ" поставили за мету об'єднання зусиль дітей і молоді світу у підтримці України засобами мистецтва у цей страшний час жорстокої рашистської агресії, звірств і геноциду української нації.

Юні ніжинські митці також зробили свій внесок у створення Міжнародної арт-інсталяції "СОНЯХИ МИРУ" – ОБЕРЕГУ для УКРАЇНИ і всієї ПЛАНЕТИ ЗЕМЛЯ!

Всього з Ніжина було надіслано 15 соняхів. Талановиті юні ніжинці із СЮТ та ЗОШ №15 створили неймовірно прекрасні роботи, які надихають та вражають. Діти упродовж тижня створити творчу роботу-оберіг на тканині розміром 30х30 см з національним символом України – соняшником, та вчасно відправили власноручні часточки символічного панно із квітів сонця і миру до австралійської майстрині з квілтингу.

Вихованки СЮТ: Кардаш Софія та Млскаленко Олександра ( (гурток «Народні ремесла», керівник С. В. Старостенко

 

 

Учні ЗОШ №15, м. Ніжин:

Дем'яненко Софія, Ігнатчук Микола, Максименко Марія, Ващенко Руслан, Ситник Аліна, Лисивець Ярослав, Головенко Ілля, Жимань Мілена, Склярук Вероніка, Кобзар Олександр, Соколова Ніколь, Осталецька Єлизавета, Тарасенко Аріна (13 учнів 3-Б класу Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. №15, вихованці ЗХК "Фітодизайн" НБДЮ (вчитель Л. Б.Петренко

Мандрівники світла, нескореності й незламності "соняхи миру" з різних куточків України були зібрані в Тернополі, а потім вирушили до Великої Британії, а вже звідти – до Австралії, щоб там об’єднатися зі всіма іншими, які прибудуть туди чи не зі всього світу. Після того як авторкою проекту Janno Mclaughlin будуть зібрані усі клаптики, які вже надійшли з України, Великої Британії, Австралії, Америки, Бразилії, Грузії і які ще надійдуть, будуть зшиті в одне гігантське полотно, яке потім з Австралії подорожуватиме світом, буде представлене в найвідоміших місцях столиць різних країн і, нарешті, прибуде до України як символ цілісності,гідності та свободи!   

Дякуємо юним талановитим ніжинцям за те, що вселяєте надію і даєте змогу іншим побачити незламність та нескореність нашої неньки України! Разом до перемоги!

 


 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: