Завантаження ...
banner

Заміновані ліси та згарища: залишки русні на Ніжинщині

Заміновані ліси та згарища: залишки русні на Ніжинщині фото

Війська рф не тільки вторглися на нашу землю, а й нещадно все нищили на своєму шляху. Все, що люди роками наживали ці орки, по іншому їх не назвеш, руйнували та нівечили.

Постраждали не тільки люди, а і їх майно, будинки, інфраструктура міст та селищ, ліси, поля... І найдорожче, що має людина - її життя. Відлуння війни надовго засяде ехом на багато поколінь, про цю війну будуть пам'ятати і згадувати вічно. Про неї будуть нагадувати і ліси, і поля, і дороги...

У лісах та полях Чернігівщини до цього часу залишається техніка окупантів, боєприпаси та небезпечні вибухові предмети. Працівники ДСНС постійно працюють над тим, щоб всі місця стали безпечними для людей.

Окраса поліських лісів – урочища, які багато років плекали руки лісівників, як незаймані куточки природи, теж постраждали від мін і вибухонебезпечних предметів у ДП «Ніжинський лісгосп» на території Ніжинського району. Це урочище Капшук поблизу населених пунктів Гайворон та Голінка, урочище Шевченкове поблизу Івангорода, урочище Коляжинська дача поблизу села Браниця та багато інших.

А на території Прилуцького району цього ж Ніжинського лісгоспу в урочище Великий ліс (Ічнянське лісництво), урочище Половецьке (село Коломійцеве Кам’янського лісництва) людям також заборонено заходити і заїжджати, бо там теж росіяни залишили свої криваві сліди. Внаслідок бойових дій в лісових масивах Чернігівського ОУЛМГ пожежами пройдено 139,4 гектара. Зокрема, в ДП «Чернігівський лісгосп» «червоний півень» гуляв майже на двадцяти гектарах, а в ДП «Ніжинський лісгосп» – більше ніж на 120.

Ще багато замінованих територій залишається на Чернігівщині. До лісів та полів, де була руська орда, проїзд заборонений. Помилуватися рідними та красивими місцями завжди встигнемо, головне - бережіть своє життя!

https://cheline.com.ua/

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: