Завантаження ...
banner
banner

Бориса Джонсона у Чернігові посвятили у козаки

Бориса Джонсона у Чернігові посвятили у козаки фото

Рішення про посвячення Джонсона у козаки ухвалила чернігівська козацька громада Катерининської церкви. Тепер він козак Борис Чуприна.

Грамоту, яка це посвідчує, відправлять у Лондон. На пам’ять про цю подію київські майстри Дар’я Добрякова та Юрій Кутилов намалювали Бориса в образі "козака Мамая".

 

“Це наша шана та подяка цій видатній людині за те, що вона підтримувала Україну. Зверніть увагу, він в Інстаграмі підписується як Джонсонюк – це британське прізвище на український манер. Тож це не наша ідея, а він сам нам підказав, що треба робити”, — розповів заступник гендиректора Чернігівського обласного історичного музею імені Тарновського Андрій Лісовий.

 

Борис Чуприна - не перший козак-іноземець. До цього посвяту пройшов засновник флоту Сполучених Штатів Америки – Джон Пол Джонс під ім’ям Павло Джонс. Він приїжджав до України та зустрічався з нашими козаками. 

Прізвище Борису обрали не просто так. Його зачіска вільна, підкреслює його характер, підкреслює його волю. Прямо по обличчю видно, що це велика людина. Козаків в Україні завжди шанували.

 

“Козакам Мамаям не вклонялися, і не молилися як іконам. Але їх шанували, як своєрідні пам’ятки героїчним часам козацтва. Зараз якраз такі часи, і ми шануємо наших козаків, шануємо тих, хто власно кажучи стає козаком”.

 

Картину залишають в музеї у Тарновського, а другий екземпляр відправлять до Лондона.

https://suspilne.media/

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: