Завантаження ...
banner

Чернігівщина оплакує свого Героя...

Чернігівщина оплакує свого Героя...  фото

Старший солдат Лях Олександр Васильович віддав своє життя за Незалежність України... 7 червня під час виконання бойового завдання у населеному пункті Клинове на Донеччині, на жаль, серце Героя зупинилося...

Олександр народився 21 квітня 1999 року у селі Жуківка, що на Куликівщині. Хлопець завжди мріяв стати захисником. Мав принципову позицію і казав, що крім нас захищати Україну нікому.

Олександр закінчив місцевий Куликівський професійний аграрний ліцей, потім продовжив навчання у Конотопі, де познайомився з багатьма військовослужбовцями, які вже брали безпосередню участь в антитерористичній операції на сході нашої держави. Потім Олександр заключив контракт з 30-ю окремою механізованою бригадою ім. князя Костянтина Острозького. З початком повномасштабного ворожого вторгнення по всій території України наш земляк разом з побратимами мужньо захищав Батьківщину, даючи ворогу гідну відсіч.

В останню путь Героя проводжали всією Жуківкою. Попрощалися з Олександром друзі і однокласники із різних куточків громади, рідні та близькі, а також вірні побратими. Всі вони вшанували світлу пам’ять Захисника та поховали його на рідній землі.

Старший солдат Олександр Лях нагороджений Відзнакою Командувача об’єднаних сил «За звитягу та вірність».

Чернігівський обласний ТЦК та СП

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: