Завантаження ...
banner
banner

Родинам загиблих поліцейських Чернігівщини вручили нагороди

Родинам загиблих поліцейських Чернігівщини вручили нагороди фото

14 червня начальник Володимир Нідзельський спільно з заступником голови Чернігівської ОВА Дмитром Івановим та Чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком вручили державні нагороди членам сімей поліцейських.

Поліцейські Олександр Яцик, Дмитро Лук’яненко, Володимир Настич, Дмитро Музирьов та Олексій Христенок віддали свої життя, захищаючи рідну землю від ворога.

 

"Ще до початку російського вторгнення поліція Чернігівщина працювала в посиленому режимі та забезпечувала охорону об’єктів критичної інфраструктури. По одному з таких об’єктів – центру керування польотами Ніжинського авіазагону – ворог завдав удару 24 лютого. Внаслідок влучання крилатої ракети в перші години війни загинув наш колега Олександр Яцик", - повідомив Голова нацполіції Чернігівщини

 

Також Володимир Нідзельський розповів, що 28 лютого поліцейські отримали від військового командування завдання: не допустити проникнення ворога в місто в районі села Киїнка. Поліцейські спецназівці разом з військовими та мирними жителями села потрапили під інтенсивний обстріл ворога. Військові рф застосували системи залпового вогню "Смерч". На жаль, Дмитро Лук’яненко, Дмитро Музирьов, Володимир Настич та Олексій Христенок загинули. Вони сумлінно виконували свій службовий обов’язок та до кінця стояли на захисті громадян.

Присутні вшанували пам'ять героїчно загиблих поліцейських хвилиною мовчання.

Указом Президента України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно) всіх п’ятьох поліцейських. Володимир Нідзельський вручив державні нагороди членам їхніх сімей.

 

"Щиро дякую батькам, що виховали таких синів. Ми завжди з вами на зв’язку та готові в будь-який момент підтримати вас і підставити дружнє плече допомоги. Дякую хлопцям за те, що мужньо виконали свій обов’язок на передовій та захистили наше місто від ворогів. Імена героїв-поліцейських назавжди у наших серцях. Вічна їм пам'ять. Нехай спочивають в мирі", – сказав Володимир Нідзельський.

Вклоняємося всім Захисникам та їх родинам... Щирі співчуття... 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: