Селище Тихе на Прилуччині після обстрілів

Місцеві мешканці повертаються після евакуації додому. Після ракетного обстрілу жителям дозволили повертатися додому починаючи з 14 червня.

Місцеві мешканці повертаються після евакуації додому. Після ракетного обстрілу жителям дозволили повертатися додому починаючи з 14 червня.

Нагадаємо, що ворог завдав ракетні удари по Прилуках 13 червня. Тоді влучило три ракети. У місцевих жителів повилітали шибки, потріскалися стіни у будинках та пошкоджені покрівлі. 

"Пошкоджений сарай, будівля одна, друга  літня кухня, пригрібник, недобудований будинок. Все пошкоджено...", - розповідає Володимир Замай.

На момент вибухів чоловік був у місті. В будинку залишилися син, невістка із місячним немовлям, дочка, бабуся та онук 10 років. Чоловік говорить, що коли стався перший вибух – син скомандував і всі бігом побігли на город. 

 

"Всі вибігли на город. Летить друга ракета, він: "Падайте!", всі впали. Дочка каже, що тільки впала друга ракета, я бачу, як пішла курява і лягає переді мною вся картопля. Вона тільки вечором почала відчувати руки – пальці терпнуть цілий день", – згадує Володимир.

 

Чоловік так і забрав усіх з городу: зляканих та розгублених. Якби всі не вибігли з будинку, то, можливо, не врятувалися б.

Владислав Куць з Прилук розповідає, що у Тихому живе його мати. Під час вибухів вони були вдома з бабусею, ховалися у погребі. Про пережите згадувати не хочуть.

 

"Перший раз, вони мені казали, як почули це, я так зрозумів, збили ракету. Другий раз, це вже був "приліт" – поховалися в погребі. Другий третій. А останнє, це вже коли ми їх села виводили, це вже здетонував снаряд".

У господі Чайковських цілими залишилися двоє із семи вікон, пошкоджений дах, є внутрішні руйнації. Песик Жук дивом лишився живий. У Тихому дві вулиці. В основному це дачні будинки. Вибуховою хвилею пошкоджено майже всі будинки. Спеціальна комісія вже працює та визначає ступінь пошкодження.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: