Завантаження ...
banner

В День батька ніжинці розповіли цікаві історії про своїх чад (Фото)

В День батька ніжинці розповіли цікаві історії про своїх чад (Фото) фото

19 червня у неділю в Україні відзначають День батька (День тата). Наші батьки - найближчі до нас люди в усьому світі. Тато і мама - найперші слова, які в більшості ми вимовляємо, коли вчимося розмовляти рідною мовою.

Ми намагаємося їх порівнювати, дивимося на них, вивчаємо їх. Вони для нас одночасно і найбільша загадка, і найбільше відкриття. Добре, коли вони є у нас і сумно, коли залишають. Пише dilovamova.com. Свято батька, як і День матері, відзначається зараз у багатьох країнах сучасного світу. В Україні День батька є офіційним святом, яке щорічно відзначається в третю неділю червня. 

Бути хорошим батьком — відповідальна робота, і багато людей справляються з нею на всі сто, стаючи прикладом для наслідування, опорою та захистом для своїх дітей. Не секрет, що у дитинстві ми всі були винахідливими, шукали собі пригод та різних цікавих вражень, цим самим як смішили, так і засмучували своїх батьків. 

Журналісти MYNIZHYN.com зібрали невеличкі історії ніжинських батьків, які розповіли нам про своїх чад, про цікаві та смішні, а також повчальні історії з їхнього батьківського життя. 

Олександр та Людмила Крутько: 

Нашу донечку звуть Софійка Крутько. Зараз їй 3,5 роки. Насправді, історій дуже багато. Але одна з історій така. Софійку виховуємо лише українською мовою,читаємо багато українських казок, які вона знає напам'ять. І от одного разу ми пішли на дитячий майданчик, де було багато діток. Мало того, що вона ходила і виправляла майже кожного, як правильно говорити українською мовою, так ще й сказала діткам сісти і послухати казочку "Колобок", де Софійка розповідала її в ролях з піснями і танцями. Вкінці своєї "моно вистави" отримала шквал оплесків! 

 

 

Володимир Хоминець: 

У нас 10 річний син - Хоминець Андрій. Він цікавиться екстремальними видами спорту: їздить на самокаті та bmx і любить лазити по деревах, а ще - займається танцями. Тобто досить активний хлопець! Дуже любить тварин: у нас живе кролик Dj та черепашка Leonardo. Пам’ятаю, як ми довго чекали на його появу. І коли дружина повідомила, що буде син, я всім казав: кину палити, як тільки дитина з'явиться на світ. Але слова не дотримав і коли через кілька місяців після народження мене "пристидили", мовляв, слово дав - слово забрав. Мені стало соромно і я вирішив довести, насамперед, собі, що маю силу волі і не хочу бути для нього поганим прикладом. Я вирішив сам для себе (не сказавши нікому) що кину палити, поки йому виповниться рік. І ось вже 9,5 років, як не палю. 

Сергій та Світлана Ігнатові: 

Нашу донечку звати Злата, зараз їй 2,3 місяці. Доню можна назвати одним СЛОВОМ-ЧУДО! Ми вчимося в неї радіти життю, простим речам, швидким знайомствам, дитячій безпосередності і вмінням дивуватись! У нас зараз все вперше: перший крок, перша страва, перше слово, перший малюнок. Дитинство сповнене пригод! Злата обожнює всі види служб. Кожен наш день необходиться без відвідувань пожежної частини. Причому всі вже знають Злату і всі смішні розмови з рятувальниками, коли Злата розповідає їм, як потрібно поводитися з вогнем! Не можу пригадати, скільки разів ми міряли калюжі по самі пахви! Злата завжди допомагає по дому. Було дуже кумедно, коли вона робила з мамою олів'є і там було все: і цукор і лушпиння з картоплі! Але це було найсмачніше олів'є (Сміється – авт.) А її любов до собак часом не на жарт лякає! Вона вірить, що всі собаки добрі, тому в місцах, де ми гуляємо всі собачки знають Злату і кожному вона дала своє прізвисько. У нас завжди є смаколики для безпритульних тварин, а біля під'їзду у нас кожен вечір концерт! 

Наша дівчинка виходить зі словами - зараз Злата буде зажигати! І "пішли" лунати пісні! Взагалі то історій безліч, кожна мить безцінна… Аби діти були щасливі варто з ними теж трішки бути дітьми. Віримо, що скро закінчиться війна і наші діти повернуться в яскраве, безтурботне дитинство. 

 

 

А ще згадалися кумедні міні-історії та фрази, які колись доводилося чути від дітей: 

- Настя, а як звати твого тата?
- Як мама, то каже Коля, а як я, так кажу тато. (Ну просто вичерпна відповідь! – авт.) 

А колись малеча дуже вподобала мультик, про мішок  яблук. Там був дуже маленький епізод, як коза принесла зайчатам капусту і після перегляду малеча наперебій просила батьків розказати казку "Про капусту!" І ось така міні – історія. Батьки поїхали на заробітки і залишили дітей на бабусю та дідуся в селі на Полтавщині. Поживши з ними рік, діти, скажімо так, "нахапалися" різних народних висловів. І от, батьки повернувшись через рік, привезли іграшки та гостинці, серед яких були маленькі прапорці. 4-річна Катюша, зустрічаючи батьків на порозі, сплеснула в долоні і видала фразу: "Орратуте, прапори!". 

Команда MYNIZHYN.com приєднується до привітань і поздоровлень, що лунають на адресу батьків! Всіх батьків вітаємо з їх "професійним" святом! Найтурботливіші, терплячі та люблячі, живіть довго і щасливо, будьте бадьорі та повні сил, залишаючись вірною підтримкою та опорою для своїх улюблених дітей. Бажаємо бути батькам зі своїми дітьми якомога довше, адже цю можливість ми маємо не завжди. З Днем батька!

До теми: Привітання з Днем батька.

Фото із сімейних архівів.

Титульне фото ілюстровано з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: