Завантаження ...
banner
banner

Окупант тримав жінку у погребі та погрожував розправою

Окупант тримав жінку у погребі та погрожував розправою фото

Слідчі Ніжинського районного відділу поліції встановили анкетні дані та зібрали доказову базу, що свідчить про причетність російського військовослужбовця до скоєння воєнного злочину.

28 березня військовий рф з метою пограбування прибув до приватного господарства у Новобиківській територіальній громаді Ніжинського району. Підозрюваний направив автомат на трьох місцевих мешканців та, погрожуючи розстрілом, відібрав їхні мобільні телефони та всі заощадження. Після цього військовослужбовець незаконно позбавив волі жительку села та утримував її у погребі. Жінці зв’язали руки, заклеїли очі скотчем та тримали у погребі понад дві доби, погрожуючи фізичним і сексуальним насильством. У такий спосіб військові рф намагалися дізнатися інформацію про розташування Збройних сил України.

Поліція встановила особу причетного до злочину військового рф та заочно оголосила йому про підозру за частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з цивільним населенням), що карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Досудове розслідування триває.

Ще один військовослужбовець 21-ї окремої мотострілецької бригади військової частини № 12128 збройних сил рф 1 квітня 2022 року розстріляв двох мешканців села Гайворон. Один з вбитих – учасник АТО, інший – місцевий мисливець.

Перед тим, як розстріляти цивільних, підозрюваний разом з іншими на даний час не встановленими військовослужбовцями РФ, незаконно утримували їх в погребі одного із домогосподарств на території Дмитрівської об’єднаної територіальної громади Ніжинського району. Разом із вбитими військовослужбовці РФ утримували також 60-річного чоловіка, якого окупанти згодом відпустили.

Особу підозрюваного встановлено. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну та з початку бойових дій на території Чернігівської області загинуло 478 цивільних осіб, з них: чоловіки – 334, жінки – 122, неповнолітні – 22. Ще 692 особи отримали поранення. На Чернігівщині 22 військовослужбовцям рф повідомлено про підозру. За цими та іншими фактами вчинення злочинів військовослужбовцями країни-окупанта, прокурорами та працівниками інших правоохоронних органів розпочато 1263 кримінальних проваджень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: