Завантаження ...
banner
banner

У Прилуках в останню путь провели Захисника Маріуполя

У Прилуках в останню путь провели Захисника Маріуполя фото

Штаб-сержанту Державної прикордонної служби Олександру Пелиху було 35 років. Загинув Герой 23 березня, доставити тіло для поховання на Чернігівщині змогли лише зараз...

Олександр уродженець Донеччини, у Прилуках живе його двоюрідна сетра. За дії під час оборони Маріуполя Президент Зеленський посмертно нагородив його орденом "За мужність" ІІІ ступеня, а його командири стверджують: Олександр Пелих загинув смертю героя.

 

"Олександр був людиною свого слова, до кінця його тримав, як в дружбі, так і на фронті".

 

Так про загиблого прикордонника Олександра Пелиха пригадує його найближчий друг Ілля Єрошов. Вони були знайомі із 2014 року та тримали зв'язок до останніх днів життя Олександра. Він загинув 23 березня під час оборони Маріуполя. 

 

"На жаль, тільки зараз ми змогли забрати його тіло і віддати йому наш борг, провести його в останню путь. Це та мужня, молода, героїчна людина завдяки якій існує наша держава. Це ті люди, які зупинили ворога і зараз видворяють із нашої території", – розповідає полковник Юрій Шедлюх.

 

На службу в армію Олександр Пелих пішов після закінчення школи, а з перших днів війни у 2014 році став на захист кордонів Донеччини, звідки сам родом. 

 

"Його бойові побратими зараз знаходяться в полоні і як тільки ми їх визволимо, вони розкажуть нам яка це була героїчна людина. Я чітко знаю по донесенню керівників, що він загинув смертю героя", – сказав Юрій Шедлюх.

17 квітня Президент Володимир Зеленський посмертно нагородив Олександра Пелиха орденом "За мужність" III ступеня та присвоїв йому звання "майстер-сержант". Попрощатися із Олександром окрім близьких та військових побратимів прийшли сотні містян. Похоронна процесія пройшла від собору до центральної площі. В цей час всі стояли на колінах.

 

"За цих героїв треба мститись! Ніколи не пробачимо їм цього", – сказав найкращий друг загиблого Ілля Єрошов.

Поховали Олександра Пелиха на місцевому кладовищі. У нього залишилися батьки та двоюрідна сестра.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: