Завантаження ...
banner
banner

ДСНС продовжує розмінування: яка ситуація на Ніжинщині?

ДСНС продовжує розмінування: яка ситуація на Ніжинщині? фото

На Чернігівщині триває розмінування природних територій, де йшли бойові дії.

Яка ситуація на сьогоднішній день в нашій області, зокрема на Ніжинщині, які ділянки є небезпечними, чи можна відвідувати пляжі та купатися, дізнавалися журналісти MYNIZHYN.com.

Наразі збирається інформація про забруднення лісових масивів на небезпечні предмети задля того, аби проводити, за необхідності, планове їх розмінування.

За інформацією ГУ ДСНС у Чернігівській області, купальний сезон цього річ не відкривався. В області є визначені місця для відпочинку біля води. Якщо водойми перебували в районі ведення обстрілів або бойових дій, умовно вони всі небезпечні.

 

"Приміром, у Ніжині є пляж, який щороку обстежується водолазами перед купальним сезоном. Хоча на Ніжинщині зараз немає заборони на відвідування пляжів та купання, але в цьому році таких обстежень не проводилось і слід це враховувати" - зазначив головний фахівець відділу організації реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України в Чернігівській області Анатолій Васильченко.

 

Він підкреслив, що по статистиці, багато випадків загибелі на воді є наслідком купання в необладнаних місцях, в необстежених водоймах.

 

"Які ділянки є небезпечними на Ніжинщині сказати зараз складно, бо це досить велика територія. Зараз проводиться робота, щодо визначення ймовірно небезпечних ділянок по всій Чернігівщині в тому числі й на Ніжинщині. Мова йде про райони, де точилися активні бойові дії" - повідомив Анатолій Васильченко.

 

Підрозділи ДСНС працюють по всій області. З початку квітня обстежено більше 35 тис га територій. Також вилучено, знешкоджено та знищено 28 тис 961 одиниць різноманітних вибухонебезпечних предметів від гранат до точок "У". Обстежено 132 об’єкти інфраструктури: садочки, школи, сільські ради, кладовища, 195 км автошляхів та біля 8 км газопроводів.  Щодня піротехніки очищають біля 10 га територій по всій Чернігівщині.  

Нагадуємо, що на сьогоднішній день продовжує діяти розпорядження голови Чернігівської військової адміністрації Вʼячеслава Чауса, щодо заборони відвідування лісів та природних екосистем. Так до лісу за ранніми грибами поки що зась, існує реальна небезпека. Будьте обачними!

 
 

 

 Фото та відео ДСНС

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: