Завантаження ...
banner

Пляжний сезон 2022: який він у Ніжині? (ФОТО)

Пляжний сезон 2022: який він у Ніжині? (ФОТО) фото

Літо — традиційна пора відпусток, але цьогоріч затьмарена війною, розв’язаною росією проти України. Та навіть у таких непростих умовах багато українців замислюються про відпочинок.

Зарубіжжя зараз менш доступне, оскільки платоспроможність населення сильно впала, до того ж більшість чоловіків на час дії воєнного стану не виїзні. Тому левова частка українських сімей, які планують літній відпочинок, проведуть його в Україні. Психологи радять, що і можна, і навіть треба купатися та оздоровлюватись, особливо сім’ям із дітьми, які проживають у відносно спокійних регіонах. 

Раніше ми писали: Як правильно відпочивати біля водойм. Безпека понад усе.

Яке літо в Ніжині в умовах війни та куди ходять купатися місцеві жителі, дізнавалися журналісти MYNIZHYN.com. Ми попрямували до традиційного пляжу, що на шлюзі, який кожного року облаштовували та відкривали на початку купального сезону. Людей не так вже й багато, але є. Діти купаються, пенсіонери прогулюються, засмагають, відпочивають на березі річки і пересічні ніжинці. Говорять, що приходять сюди частенько, аби хоч трохи відволіктись від тривожних новин, порадіти сонцю та насолодитися літом, поки є така можливість. 

"Адже зараз не можна постійно бути в напрузі і чекати невідомого чого, дивитися новини, які й так досить важко слухати кожного дня. I діткам потрібно вибиратися на природу, відволікатися, бо цьогоріч батькам немає можливості нікуди виїхати з дітьми, але ж життя продовжується! Хоча цього року пляж не облаштовували, немає ані роздягальні, яка зазвичай тут була, ані туалету, дякувати, що покосили траву", - говорить вчителька з Ніжина Світлана.

 

Мешканець Ніжина Олександр каже, що частенько сюди приходить купатися.

 

«Вода в нашому Острі досить корисна, йодована, і чиста. Так, є ряска, але вона більше біля берега, а там, посередині річки чиста і приємно прохолодна.  Я приходжу часто, але не надовго, бо маю багато інших справ. У нас до річок нічого не прилітало, тому я думаю, що тут безпечно купатися, я не боюсь».

 

Ніжинець Роман розповідає, що кожного ранку приходить сюди для пробіжки вздовж берега річки, аби тримати себе у формі та дихати свіжим повітрям, але у воду не занурюється і не засмагає. Маленька Каріана також прийшла сюди з бабусею відпочити біля води, але трохи боїться равликів, яких можна побачити на сходинках біля води.

А ще жителі Ніжина розповідають, що зазвичай їздять купатися в с. Талалаївка, що неподалік Ніжина, у с. Липів Ріг, в с. Лісове, у Заньки, і звичайно ж в Кладьківку на Десну. На початку літа говорили, що доїхати туди було досить складно через розлив Десни, а зараз вже можна, проте «заїдають» комарі, вони, наші любі, нікуди не поділися. Про те, чи можна все ж таки купатися та відвідувати пляжі у Ніжині та районі ми запитали у начальника ніжинської районної військової адміністрації Григорія Ковтуна. Він повідомив, що офіційної заборони на відвідування пляжів у Ніжині та районі немає. Але під час відпочинку на водоймах потрібно враховувати близьке розташування військових частин, блокпостів (в жодному разі не створювати там скупчення людей чи проводити якісь заходи) та тих населених пунктів, які були в окупації (там розмінування ще триває).

Читайте також: Пляжний сезон: патрульні нагадали українцям правила безпекиДе українці зможуть відпочити влітку та чи доречні подорожі під час війни.

 

 

Фото MYNIZHYN.com

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: