Завантаження ...
banner
banner

Майстриня Олена з Ніжина: Коли кожен виріб створений з любов'ю...

Майстриня Олена з Ніжина: Коли кожен виріб створений з любов'ю... фото

Хто з нас не любить поласувати смачненьким! І це стосується не тільки дітей, які завзяті ласуни, а й дорослих. Хтось любить торти, кекси, пироги, комусь до вподоби зефір чи бізе, а хтось не уявляє своє життя без шоколаду... Солодощів безліч, на будь-який смак!

Майстриня Олена Войцеховська просто вражає своїми роботами. Її солодкі вироби не тільки неймовірно красиві, неповторні, оригінальні, а ще й дуже смачні! Смаколиками від Олени ласують не тільки в Ніжині, а й за його межами. До кожного виробу майстриня підходить індивідуально. Кожну свою роботу вона робить неперевершено та з любов'ю. 

Журналістам MYNIZHYN.com вдалося поспілкуватися з Оленою, яка розповіла про те, як створює такі неймовірно фантастичні шедеври.

- Розкажіть, як саме ви почали займатись кондитерством? Звідки така майстерність?

- Займаюся все життя для себе і своїх близьких. За фахом я товарознавець продовольчих товарів. Ці знання мені дуже корисні в кондитерській справі сьогодні. Тому, що я знаю органоліптичні показники всіх продовольчих товарів.

- Як саме ви створюєте свої шедеври?

- Я самостійно придумую дизайни своїх кондвиробів. Іноді замовники просять те, що їм подобається або ж беруть картинки з інтернету. Зараз в тренді жовто-блакитний. Я дуже люблю квіти на кондитерських виробах. Кремова флористика на кондвиробах завжди в моді. Хоча мода на торти дуже швидко міняється, але квіти ніколи з моди не виходять. На виробах я завжди роблю ті квіти, які квітнуть саме в той місяць. Наприклад, якщо лютий, то це будуть проліски, березень - тюльпани.....травень - бузок. Це завжди актуально. Я дуже люблю бузок! Бузок - це моя найулюбеніша квітка. До речі, його набагато складніше робити з крему, ніж троянду. Я люблю кремову флористику і люблю робити всі квіти. Ставлю або букет, або квітку на фото..... і роблю. Ось, наприклад, зірвала букет польових квітів і перенесла все на торт. (Показує фото, авт). 

- А який найбільший шедевр ви створили?

- Найбільший торт був 15 кг. Я його сама транспортувала у Кам'янське (Дніпродзержинськ). Але по частинам, тобто кожен ярус окремо. Потім там збирала. Це був подарунок моїй родрузі на ювілей.

- Чи допомагають вам діти виготовляти солодощі? Як чоловік відноситься до такого заняття?

- Діти в мене дорослі, у них інші покликання в житті, але син, як і чоловік, мені завжди можуть дати пораду. Це не основна моя робота. Раніше це було хоббі, але війна трохи змінила життєвий устрій.... Є дні, коли замовлень нема взагалі, є по 2-3 замовлення. Сьогодні люди менше святкують, менше замовляють.

- А ви любите солодке? Свої роботи смакуєте?

- Я люблю солодке. Свої вироби звичайно смакую. У мене є мої улюблені рецепти. Люблю готувати все. Люблю коли кондитерські вироби "не стандартні", коли є можливість включити фантазію. Всі рецепти базові, але я сама їх доробляю.

- Чи багато часу займає у вас приготування одного виробу?

- Різні вироби займають різний час. Наприклад, на торт треба від 2 днів. Це цілий процес. У мене було одне замовлення коли мені зателефонували зранку і попросили зробити торт на День народження, який буде їхати у Харків. Але встинути потрібно було зробити все за 24 години. Це ще було до війни, світломаскування не було, я все встигла. Дуже переживала, як торт перенесе транспортування. Проте, все було добре. Дуже дякували. Мої торти долали відстань 600 км, 500 км, 450 км.

Зазначимо, що ті, хто смакував вироби Олени дуже задоволені. Звісно, всі вироби ми не могли вмістити в одну статтю, тому можна переглянути відео та фото смаколиків на сторінці Олени Войцеховської в інстаграм Voitsekhovska_e.i та TikTok @Olena_Voitsekhovska. Також виробами цієї неймовірної майстрині можна поласувати і на благодійних ярмарках, які проводяться в підтримку ЗСУ.

 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: