Завантаження ...
banner

Увага! Шахрайські схеми. Будьте уважні

Увага! Шахрайські схеми. Будьте уважні фото

Поліція вкотре попереджає про шахрайство. Зловмисники вимають гроші в довірливих громадян. Навіть в такий тяжкий час шахраї не "дрімають".

Вони дзвонять та під приводом того, що заблоковано карту та вимають персональні дані. Поради, як не стати жертвами шахраїв та шахрайства:

Не перераховуйте гроші сумнівним фондам чи "волонтерам" з підозрілими профілями у соцмережах. Переконайтеся, що ці люди і справді допомагають.

Не кажіть нікому свій CVV чи CVC код з банківської картки. Справжні працівники банку ніколи вас його не запитають.

Не платіть авансу за товар, поки не переконаєтеся у надійності продавця.

Не робіть жодних завдатків людям, які пропонують житло в оренду. Будь-які фінансові операції варто проводити лише після огляду помешкання.

Не купуйте житло по довіреності. Такі операції неможливо здійснювати і якщо вам пропонують — не погоджуйтесь. Також, житло не можливо продати чи купити в регіонах, де тривають активні бойові дії або триває окупація. Купівлю-продаж можна здійснювати лише в певних нотаріусів і лише в тому ж регіоні, де розташоване житло.

Якщо ви чи ваші рідні стали жертвами шахраїв — звертайтеся із заявою до найближчого відділу поліції, а якщо є шанс затримати зловмисника по гарячих слідах — телефонуйте на лінію 102.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: