Завантаження ...
banner
banner

Як маленька Ярославка з великим серцем допомагає ЗСУ

Як маленька Ярославка з великим серцем допомагає ЗСУ фото

Дівчинці 7 років, вона перейшла до 2 класу. Така маленька, а така активна та життєрадісна. Проживає Ярославка у Пирятинській громаді в селищі Калинів Міст.

Її мама, Ілона Ляшенко, родом із села Кладьківка, що на Чернегівщині. Говорить, що дуже сумує за рідними місцями. Ілона працює бібліотекарем та організатором культурного дозвілля у будинку культури.

Сама ж Ярославка дуже активна дитина. Вона займається всім, чим тільки можна. Дуже любить малювати, але поки з рукоділля плете і любить картини мозаїки.

Ми вирішили запитати у маленької Ярослави хто її надихнув, щоб допомагати нашим військовим та звідки така ідея?

Розповідає мама дівчинки, Ілона.

- Ідея була спонтанна. Я сама вишиваю і частину коштів передаю на ЗСУ, а просто хотіла сплести браслет, а Ярослава дала ідею сплести браслет  для захисників. А вже потім  продати, а виручені кошти передати у штаб. Потім ми побачили одноразовий душ і вирішили закупити. Так вона навчилася за вечір плести браслети. Сплела 10 шт і всі вони розлетілись швидко, ми докупили ще матеріалу і сплели більше різних кольорів.

- Скільки часу в Ярославки займає плетіння одного браслета?

- Ярослава за 10 хв сплітає браслетик. Це, я вважаю, для початківця навіть нормою. Відео плетіння знайшла на ютубі. Також вона робить з стрічок плетіння для заколок і ще думаєм робити обручі.

- Яку кількість ви вже відправили для захисників?

- Відправили десь поки 10 браслетів, але збираємось відправити більше. Адже доня найбільше старається саме для наших воїнів, щоб їх розрадити та порадувати, підтримати. Також браслетики купують з різних міст: Ніжин, Київ, Пирятин та ближні села біля нас. На виручені кошти ми купуємо необхідні речі для військових.

- Хто надихнув маленьку красуню на такий подвиг? Зараз літо, канікули, вона могла б бігати з подружками та грати на подвір’ї.

- Надихнула Ярославку, мабуть, дівчинка з Чернігова, яка продає компотик і допомагає ЗСУ. Також у нас є наші рідні дядечки і з мого боку, і з боку чоловіка, які захищали і захищають Україну. Також хрещений доні на передовій і їй хочеться, щоб він нею пишався!

Звісно, він буде пишатися такою завзятою хрещеницею! Пишаємося і ми, що в нас є такі неймовірні діти.

За 3 дні Ярославка назбирала приблизно 1900 гривень. На ці кошти вони з мамою купили каву, шкарпетки, печиво, соняшникову олію, мівіну вермішель, вафлі, чай ,цукерки, мило, паперові рушники, вологі серветки (великі пачки) і це все занесли у штаб волонтерів та передали особисто в руки.

- Також у нас ще є приблизно 350 грн, докупимо як і казали душ, але через офіційний сайт. БРАСЛЕТИ, які були проплачені, ми передали разом з продуктами для захисників, - продовжує мама дівчинки, -  Дякуємо, що ви не байдужі та підтримали дитину. Цим ви допомогли, найперше, нашим захисникам, які нас захищають. З ними ми ще на один крок ближчі до перемоги! Слава Україні ! Слава ЗСУ ! Героям Слава !

Ярославка продовжує плести браслетики та продавати, а на виручені кошти вони з мамою будуть і надалі купувати необхідні речі та передавати місцевим волонтерам.

А найбільше бажання маленької дівчинки з величезним серцем, щоб швидше закінчилася війна! Вона хоче до школи і хоче, щоб дітки наші жили і їх не вбивали. Щоб всі захисники повернулися додому!

Ми теж цього бажаємо! Віримо в ЗСУ! Чекаємо Перемоги! Все буде Україна!

 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: