Завантаження ...
banner
banner

"Не на тих напали!". Виставка ніжинки Катерини Васечко

"Не на тих напали!". Виставка ніжинки Катерини Васечко фото

Відома ніжинка до війни малювала на дитячу тематику. Картини про війну Катерина почала малювати коли ховалася разом із донькою у сховищі. Її роботи не залишають нікого байдужими. Вони пронизують душу так глибоко, як тільки можна...

Війна змусила художницю лишити роботу та рідний дім. Проте, Катерина не полишила улюбленої справи - показувати реалії війни в своїй картинах. У неї з’явилися нові образи, навіяні війною та пропущені через серце. За кожним сюжетом - людські трагедії, зламані долі. Один - про бучанську дівчинку, для якої світ розділився на людей і росіян. Інший - про немовлят, які навіть не народилися. Ще один - про маріупольського хлопчика, у якого з мирного життя залишився тільки кіт. 

Та попри всі жахи війни, художниця вірить у незламність української нації, силу ЗСУ та Перемогу. Мрію всіх українців вона втілила в роботі «Все буде Україна!» Коли ці роботи побачили співробітники Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана, то ініціювали друк плакатів на основі робіт Катерини Васечко. 

Музейників підтримала Чернігівська обласна військова адміністрація. Так з’явилася виставка "Не на тих напали". Сьогодні картини ніжинської художниці можна побачити на магнітах і листівках.

Зараз виставку можна переглянути в онлайн форматі на сайті та фейсбук сторінці художнього музею. Проте, після перемоги, експозиції будуть доступні для відвідувачів в залі музею.

Виставку відкрито з 5 липня. Разом з Катериною ми віримо в Перемогу. Віримо в те, що скоро побуваємо на виставці в самому музеї.

 
 

За інформацією офіційного сайту Чернігівського обласного департаменту культури та туризму

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: