Завантаження ...
banner
banner

Після звільнення Чернігівщини окупанти здійснили 900 обстрілів

Після звільнення Чернігівщини окупанти здійснили 900 обстрілів фото

З Чернігівщини та Сумщини ворог відступив ще на початку квітня. Проте, з того часу окупанти ніяк не можуть заспокоїтися зі своєю поразкою та продовжують підступно наносити удари не тільки по цим областям, а й по всій території України.

21 липня 2022 року, вогонь із території росії почав вестися з опівночі. Було зафіксовано шість вибухів, ймовірно, з міномету 120 мм по території Новгород-Сіверського району. З 08.26 до майже 9 години ранку повідомлено ще про чотири виходи на території рф та відповідно чотири приходи уже на території України у тому ж районі. Стріляли з самохідних артилерійських установок (САУ).

З 11.40 російська війська почали обстріл околиці села Миколаївка, де зафіксовано 20 вибухів, імовірно, з міномету калібру 120 мм. У цей же час здійснено обстріл, схоже з реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) по території Семенівської громади. Нараховано вісім приходів.

Втрат серед особового складу та техніки немає. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація поки не надходила.

ЗСУ не піддаються паніці чи страху та продовжують гідно давати відсіч ворогу.

20 липня, під ворожим вогнем опинилися Білопільська, Есманьська, Шалигінська, Новослобідська громади Сумщини та Новгород-Сіверська і Семенівська громади Чернігівщини.

Околиці двох населених пунктів Шалигінської громади поблизу кордону росіяни зі своєї території обстріляли із РСЗВ та одночасно вели вогонь з АГС. Зафіксовано 38 «приходів». За результатами обстрілу пошкоджена інфраструктура населених пунктів, одного місцевого мешканця поранено осколком ворожого боєприпасу, чоловік наразі в лікарні. Після обіду ворог у двох випадках обстріляв територію Білопільської громади із САУ та мінометів калібру 120 мм. Нараховано 12 прильотів. Есманьська громада постраждала від обстрілу із САУ. Ворог випустив 7 артснарядів по місцевій інфраструктурі. 10 вибухів РСЗВ пролунало на території Новослобідської громади. 

Новгород-Сіверську громаду ворог тричі за добу обстрілював мінометами та САУ, зафіксовано 32 вибухи. По Семенівській громаді росіяни відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм: 20 вибухів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: