Завантаження ...
banner
banner

Як готуються до нового навчального року у школах Ніжина

Як готуються до нового навчального року у школах Ніжина фото

До першого вересня залишилося ще пів літа, але у ніжинських школах кипить робота по підготовці до нового навчального року. Є заклади, які підготовлені вже сьогодні. А є і такі школи, які не мають навіть власного укриття.

Попередньо укриття проінспектувала спеціальна комісія, до якої входили рятувальники, і профільні фахівці, і освітяни, і директори шкіл.

21 липня було перевірено Гімназію №2, НВК «Престиж» №16, ЗОШ №10 та №7 та Гімназію №14

В укритті Гімназії №2 можуть одночасно перебувати близько 200 осіб. Біля фундаменту зроблено вимощення з гідроізоляцією нормативною товщиною 120 міліметрів. До укриття можна потрапити, не виходячи на вулицю, як з першого, так і з другого поверхів гімназії.  Зроблено аварійне освітлення, під'єднано до генератора. Є щитова. Підключено воду, є 4 ємності по 120 літрів. Встановлено 2 біотуалети. Підвальне приміщення опалюється в осінньо-зимовий період.

НВК «Престиж» №16 має протирадіаційне укриття з чотирьома входами та виходами. Укриття розраховане на 1550 осіб. Зроблено п’ять санвузлів і дві душові.

Наразі проводиться замін туалетів та умивальників. Для садочка в укритті облаштовують окремий санвузол та душову кабіну. Для наймолодших встановлені ліжка з ковдрами та подушками. Дошкільнята спускаються в укриття через актовий зал не виходячи на вулицю.

Облаштований клас для навчання з партами. Встановлені ємності для води. Зробили косметичний ремонт.

У Гімназії №14 підвальне приміщення розміром 233 кв.м розраховано на 700 дітей. Діти садочка і початкової ланки будуть спускатися в укриття не виходячи із приміщення. Підлога буде з бетону.

У ЗОШ №7 подвійний підвал. Глибина приміщення близько 6 метрів. Укриття буде облаштоване в нижньому секторі. Площа підвального приміщення 138,8 м кв. розрахована на 330 осіб. Буде зроблена підлога, косметичний ремонт, проведено освітлення та встановлені лави для сидіння. Заплановано зробити ще другий вхід в укриття.

Вже проведено тендер на суму понад 290 тис. грн для облаштування укриття. Міський голова Олександр Кодола вказав на дотримання чітких термінів виконання робіт, адже це історичне приміщення і потребує значної уваги та фахового супроводу.

Протирадіаційне укриття ЗОШ №10 розраховано на 500 осіб. Наразі у школі тривають ремонтні роботи. Зроблено освітлення, встановлені баки для води. На вулиці встановлені тимчасові біотуалети, а згодом будуть розміщені в укритті. Підключений генератор.

В кожній перевіреній школі зроблено необхідний запас медикаментів, заряджені всі вогнегасники, виготовлено таблички. Будуть встановлені баки для води та інші необхідні засоби для забезпечення потреб дітей під час перебування в укритті.

 

 «Наше завдання – це забезпечення безпечного перебування наших дітей у навчальних закладах», - зауважив міський голова.

Міський голова до кінця літа буде продовжувати робочі поїздки до шкіл, щоб особисто оглянути та перевірити укриття.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю.

 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: