Завантаження ...
banner
banner

За 15 років у лікувальних закладах Ніжинського району скоротили 450 ліжко-місць

За перевіреними даними, на період 2000 року у лікувальних закладах Ніжинського району налічувалось 700 ліжок. На сьогодні цю цифру скоротили майже втричі – залишилось лише 250 ліжок.

Лікарня, ніжинська міська лікарня, ніжинська районна лікарня, лікарняні ліжка, нежин украина больница

За перевіреними даними, на період 2000 року у лікувальних закладах Ніжинського району налічувалось 700 ліжок. На сьогодні цю цифру скоротили майже втричі – залишилось лише 250 ліжок. Відповідно, відбулося також скорочення медичного персоналу, особливо молодшої та середньої ланки медичних працівників – медсестер, фельдшерів, санітарів.

За словами завідуючого травматолого-урологічного відділення Ніжинської центральної районної лікарні Дмитра Паляниці, на сьогодні на Ніжинщині, як загалом, і по всій країні, існує дефіцит лікарів у первинній ланці, загрози безробіття для них немає. Особливо гостро відчувається нестача сімейних лікарів та педіатрів (посади вузьких фахівців укомплектовані на 98%). Але професію сімейного лікаря потрібно зробити престижною і високооплачуваною.
 
До речі, особливого ефекту від скорочення ліжок все одно не отримали. Його й не буде, бо для управління галуззю мало скорочувати відсотки працівників і ліжок — потрібно бачити перспективу та вміти її досягти, розповів лікар.

nizhyn.city
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: