Завантаження ...
banner
banner

Обережно! Шахрайська схема з "грошовими виплатами"

Обережно! Шахрайська схема з "грошовими виплатами" фото

Шахраї завжди знайдуть вигоду у будь-якій ситуації з метою наживи. Навіть, якщо це війна... На жаль, довірливі громадяни надіються отримати допомогу, а натомість отримують втрати з власних банківських карток.

Випадки шахрайства трапляються досить часто. Шахраї хороші психологи і знають, як ошукати довірливих громадян. Це не тільки люди похилого віку, а й молоді.

25 липня до поліції звернулася 41-річна прилучанка із повідомленням, що з її банківського рахунку зникло більше 21 тисячі гривень. Жінка розповіла поліцейським, що на одному із телеграм-каналів вона побачила посилання про оформлення "грошової допомоги". Жінка перейшла за посиланням, де їй запропонували ввести секретні паролі її карток для нібито оформлення грошової виплати. Потерпіла виконала ці умови, після чого з її картки зникли кошти.

Нині поліція розшукує причетного до шахрайства у рамках відкритого кримінального провадження.

Поліція наполегливо рекомендує: по телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані. В результаті чого шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Пам’ятайте: інформацію про справжні державні виплати та порядок їхнього отримання потрібно перевіряти лише на офіційних джерелах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: