Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині попрощалися із двома Захисниками

На Чернігівщині попрощалися із двома Захисниками фото

Війна нещадно забирає найкращих... Солдат Торшин Петро та сержант Федько Роман віддали своє життя у боротьбі з ворогом.

Торшин Петро Валерійович народився 3 січня 1990 у селі Риботині Коропського району. Був активний у громадському житті, любив працювати руками — допомагав по господарству вдома, залюбки займався столярною справою, любив рибалити, а також грати у футбол. У складі команди «Болото» тричі ставав чемпіоном місцевих турнірів, мавши на рахунку багато вирішальних голів…

Після школи Петро вивчився в Глухівському коледжі на механіка-водія та кілька років працював електриком Нехаївської дільниці експлуатації електромереж. 

 

«Відмінний фахівець, золота людина» — так про нього згадує керівник дільниці Сергій Олексенко. Через деякий час здібний і працьовитий чоловік поїхав у столицю, де здобув вищу освіту та влаштувався працювати в «Укренерго», згодом став провідним інженером у Верховній Раді.

 

Після повномасштабного ворожого вторгнення Петро відправив дружину і 5-річного сина за кордон, а сам добровільно долучився до лав Збройних Сил України. Певний час обороняв Чернігівщину, пізніше потрапив до складу 16-го окремого мотопіхотного батальйону "Полтава".

Побратим, з яким вони разом тримали позицію та не давали окупантам взяти село Нижнє Покровське під Бахмутом, згадує, як ворог почав обстріл їх підрозділу з мінометів і танків, пішла ворожа піхота, почався ближній контактний бій. Того дня Петро Торшин отримав кульове поранення в руку та втратив багато крові. Поранених разом з ним бійців насилу вдалося евакуювати у шпиталь Дніпра. Саме тут лікарі боролися за життя нашого земляка, але врятувати його, нажаль, не вдалося...

18-го липня серце Торшина Петра зупинилося назавжди. Вдома на нього чекали дружина та син, мама, бабуся та старший брат.

Федько Роман Анатолійович народився 22 грудня 1989 року у селі Павлівка на Ріпкинщині. Проживав у місті Чернігові, працював експедитором на Чернігівському хлібопекарському заводі.

У 2015 році чоловік вступив до лав Збройних Сил України, а після року служби повернувся до цивільного життя. З початком подій 24-го лютого Роман знову долучився до Захисників України та разом з побратимами з військової частини А7014 давав гідну відсіч загарбнику, борючись за світле майбутнє вільної України.

На жаль, 14 липня під час боїв поблизу Мар'їнки на Донеччині Федько Роман разом з підрозділом потрапив під артилерійський обстріл та отримав важкі поранення, які виявилися несумісними з життям...

Рідні та близькі, друзі та побратими Романа та Петра востаннє попрощалися з ними на рідній Чернігівщині, зі скорботою у серці провівши їх в останню та поховавши на Малій Батьківщині.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Героїв...

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: