Завантаження ...
banner
banner

Військові ОК "Північ" розповіли про мінну небезпеку

Військові ОК "Північ" розповіли про мінну небезпеку фото

Офіцери під час зустрічей із місцевим населенням та представниками місцевого самоврядування говорили про небезпеку, яку несуть міни та нерозірвані снаряди, що ще залишаються незнайденими майже по всій території регіону після ведення тут бойових дій та відступу окупантів.

Спільно з «сіміками» («cimic» - відділ Цивільно-військового співробітництва) до роботи долучилися військовослужбовці Сил підтримки (інженери, сапери), а також представники Чернігівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Вони розповіли громадянам про види мін та саморобних вибухових пристроїв, типи снарядів. Розказали правила поводження у разі їх знаходження або потрапляння на заміновану ділянку.

І військові, і цивільні спеціалісти вкотре наголошують: у випадку знаходження підозрілого предмету в жодному разу не піднімати його, не розбивати, не переносити! Відразу телефонуйте до поліції 102 або рятувальникам 101.

Крім того, КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО відвідувати ліси, поля та лісосмуги вздовж Державного кордону України, а також у тих громадах, де велися бойові дії чи переміщувалися російські війська.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: