Завантаження ...
banner
banner

Роз'яснення стосовно мобілізації чоловіків та жінок

Роз'яснення стосовно мобілізації чоловіків та жінок фото

Полковник Олег Гончарук роз’яснив, хто підлягає мобілізації та як відбувається бронювання військовозобов’язаних у воєнний період. Увагу приділили умовам взяття жінок на військовий облік.

Зокрема він розповів про перелік спеціальностей та професій, споріднених з військово-обліковими спеціальностями, з яких жінок беруть на військовий облік. Повну інформацію щодо цього питання можна знайти у відкритих джерелах України від 11 жовтня 2021 року № 313.

 

Наразі для жінок, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, немає жодних обмежень для виїзду за кордон.  Лише військовозобов’язаним жінкам обмежили виїзд за межі країни на період воєнного стану.

 

Також цікавило питання вручення повісток у регіоні. За словами полковника Олега Гончарука, теритоіальні центри комплектування та соціальної підтримки області спільно з органами місцевого самоврядування продовжують планові заходи, пов’язані з обліком військовозобов’язаних, щоб мати достовірну інформацію про їхню кількість. 

 

У країні йде війна. Тому, чи то військовий квиток, чи то інший відповідний документ від територіального центру комплектування сьогодні повинен мати на руках кожен чоловік.  Проте, це не означає, що людина одразу піде служити до війська. Його можуть не взяти за станом здоров’я або з інших причин. Зокрема, нині наш територіальний центр збирає інформацію про кількість представників конкретних спеціальностей в регіоні, які дуже потрібні нашому війську. Наприклад, не кожен зможе керувати безпілотником або ж сісти за кермо ракетної системи Himars. Для цього потрібні певні навички, набуті раніше у цивільному житті.

 

Начальник Чернігівського обласного ТЦК та СП також розповів, що на Чернігівщині до територіальних центрів комплектування продовжує прибувати багато добровольців. Насамперед їхні фізичні можливості також перевіряє медична комісія. У разі позитивного її рішення, тих, хто не проходив військову службу, спочатку відправляють на фахову підготовку до навчальних центрів.

Також Олег Гончарук ще раз підкреслив, що планові мобілізаційні завдання для територіальних центрів комплектування ставляться не за кількістю людей, а за кількістю необхідних спеціалістів. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: