Завантаження ...
banner

У Чернігові хлопчик назбирав майже 60 тисяч гривень для ЗСУ

У Чернігові хлопчик назбирав майже 60 тисяч гривень для ЗСУ фото

8-річний Сергій Мороз разом з батьками влаштовує концерти у Чернігові на Валу. Він за два тижні заробив майже 60 тисяч гривень. Ці гроші хоче передати у фонд Сергія Притули.

Сергій збирає гроші на тепловізори та дрони для Збройних Сил України. Ідея співати на Валу виникла у самого Сергія. 

 

"Коли вони плачуть, кидають гроші, це мені так приємно. Бо вони так проявляють свої емоції", — розповідає хлопчик.

За два тижні репертуар виріс з шести до 18 українських пісень. Тексти вивчає хлопчик вдома разом з батьками і молодшим братом.

 

"Він вдома найчастіше чує "Сергійку, тихіше, або ж помовч", так він тут відводить свою душу", — розповідає тато.

А от мама юного Сергійка додає, що він вміє найкраще робити, так це співати. Спочатку в репертуарі було 6 пісень про Україну і про війну. Ті, які він знав і ті, які йому подобались, і слова він довчив саме тут. Батьки йому роздрукували тексти, тренувалися вдома, а деякі пісні співає під гітару.

Підтримка 8-річного Сергія – його родина. Мама, тато і молодший братик поруч з ним.

 

"Дуже хвилювалися, як тільки перший раз прийшли. Перша пісня, а ніхто не кидає, друга пісня, а малий вже хвилюється. І люди не зрозуміли, що відбувається. А потім на третій пісні підійшов чоловік і залишив гроші і люди пішли-пішли-пішли. Так за перший день ми зібрали 7 тисяч 300 гривень", — каже мама хлопчика.

 

За два тижні вуличних концертів хлопчик зібрав понад 59 тисяч гривень для Збройних Сил України. Їх він мріє особисто передати у фонд Сергія Притули.

 

"Для нас був шок. Така сума для Чернігова і зараз насправді тяжко людям всім, коли всі рахують кожну копійку і все одно ми здивовані. Така ситуація в Чернігові, а всі люди відгукнулися і допомагають Збройним Силам", — каже тато.

Мріє хлопчик лише про одне, аби закінчилась війна і скоріше поїхати на море. Тому співати, каже, буде, поки дозволятиме погода в Чернігові.

 
 
 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: