Завантаження ...
banner
banner

Оборона Чернігівщини: окупанти тікали так, що інколи доводилося наздоганяти

Оборона Чернігівщини: окупанти тікали так, що інколи доводилося наздоганяти фото

З перших днів війни війська ОК "Північ" давали гідну відсіч ворогам. Окупанти зрозуміли, що їм не вдасться взяти Чернігівщину і просто почали тікати.

Командувач військ оперативного командування "Північ" Герой України генерал-майор Віктор Ніколюк розповів про оборону Чернігівщини.

Як повідомляє генерал-майор, ворожі танки прорвалися на Новоселівку і практично знищили позицію, на якій перебували наші військовослужбовці, на жаль, там були загиблі. Попри тиск, ворога вдалося зупинити й він відступив. Другий раз подібна ситуація відбулася в районі "Епіцентру". Колона танків та "Тигрів" після ракетно-бомбового удару по наших позиціях намагалася зайти. Від "Епіцентру" просунулися десь на 700 метрів, але підрозділу 1-ї танкової бригади вдалося їх зупинити.

 

Усе було комплексно. Працювала авіація, завдавали ми й ракетних ударів по масовому скупченню противника та центрах логістичного забезпечення, працювала артилерія, танки, бойові машини, - розповідає командувач.

 

Коли окупанти почали нищити села і вбивати людей стало зрозуміло, що окупанти не зможуть закріпитися на Чернігівщині.

 

Ні, нічого… Просто противник, який намагався оточити Чернігів, сам потрапив в оточення, й поступово 58-ма окрема мотопіхотна бригада разом із підрозділами 1-ї танкової бригади почали відвойовувати свою землю, - додає Ніколюк.

Противник дійсно утікав, а не здійснював організований відхід. Поодинокі машини намагалися проскочити через Іванівку, за якою вони збиралися в колони, а наші військові завдавали по цих позиціях ураження. артилерією. 

 

Вони тікали так, що інколи доводилося наздоганяти, - посміхається командувач.

 

Ми пишаємося кожним наших захисником. Завдяки їм ми маємо можливіть хоч трохи жити тихим життям. Віримо, що скоро будемо жити мирним та незалежним життям! 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: