Завантаження ...
banner
banner

У Чернігові пройшла акція протесту щодо трагічних подій в Оленівці

У Чернігові пройшла акція протесту щодо трагічних подій в Оленівці фото

Акція була проведена 6 серпня, на Красній площі у Чернігові. Під час трагічних подій в окупованій Оленівці загинуло понад 50 українських військових. Акція пройшла за ініціативи родичів та близьких героїв Маріуполя, які загинули або перебувають у полоні.

Зараз проходять акції по всій Україні, щоб звернути увагу людей і міжнародних організацій для допомоги в звільнені з полону наших захисників і захисниць Маріуполя. Ця акція теж в підтримку азовців.

Учасники мітингу вимагають у «Червоного хреста» виконувати взяті на себе зобов’язання та домовленості, за яких гарнізон оборонців Маріуполя покинув «Азовсталь».

У ніч проти 29 липня на території колишньої колонії №210 в окупованій Оленівці стався потужний вибух. Жахливі кадри даного вбивтсва облетіли майже увесь світ. Полонені згоріли заживо. Деякі з них просто спали так і залишившись на ліжках. На даний момент відомо про загибель щонайменше 53 українських полонених, ще понад 70 – отримали важкі поранення.

Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська навмисне завдали удару по виправній колонії в Оленівці, щоб звинуватити Україну в скоєнні воєнних злочинів, а також приховати тортури над полоненими та розстріли.

Відомо, що окупанти знущалися над полоненими і таким чином намаглися приховати один із своїх жорстоких злочинів.

 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: