Завантаження ...
banner
banner

Батькам Олександра Бориса передали орден

Батькам Олександра Бориса передали орден фото

27-річний ніжинець Олександр Борис загинув 15 березня поблизу Мар’їнки на Донеччині під час виконання бойового завдання. Він встиг знищити 15 одиниць російської техніки і 30 окупантів. У вертоліт Олександра влучила ворожа ракета.

Олександр мряв про небо. Закінчивши Ніжинську гімназію №3, хлопець продовжив навчання у Чернігівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою.

У 2011 році вступив до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

 

«У 17 років прийняв присягу служити на вірність Батьківщині. Він завжди мріяв літати, йому завжди це дуже подобалось. У 2016 році Саша закінчив університет і, оскільки він проходив практику у Херсоні, йому там дуже подобалося – було багато нальотів, гарне командування – він вибрав собі Херсон і був направлений у Херсон», – розповідає мама Олександра Світлана.

 

За життя був доброю та чуйною людиною. Завжди радував рідних. Хоч Олександр і був на війні, привітав із 8 березня кохану, сестру і племінницю на Закарпатті. Мамі в Ніжин квіти довезти не змогли через бойові дії. Дівчата раділи дарункам і фотографувалися. Тоді ще ніхто не чекав біди...

15 березня, на жаль, Олександра не стало... Він не встиг отримати нагороду. 7 серпня орден Данила Галицького передали батькам Героя. 14 квітня Олександра відзначили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Вже посмертно.

Титульне фото: Ніжинська міська рада

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: