Завантаження ...
banner
banner

Директор підприємства обвинувачується у заволодінні бюджетними коштами

Директор підприємства обвинувачується у заволодінні бюджетними коштами фото

За процесуального керівництва Ніжинської окружної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому за фактом видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинили тяжкі наслідки та заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах (ч.4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Як встановлено у ході досудового розслідування, директор одного з підприємств м. Ніжина в період з серпня 2018 року по червень 2019 року виготовив офіційні документи – актів приймання виконаних будівельних робіт в одному з дитячих садочків Ніжинського району у які вніс завідомо неправдиві відомості та подав Замовнику, для здійснення розрахунку.

В подальшому, на підставі поданих документів, отримав та привласнив частину коштів, виділених з державного бюджету в сумі 282 134,50 грн, чим завдав збитків державі. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчинення злочину і не може бути піддана кримінальному покарання, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: