Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині 12-річний хлопчик збирає кошти мамі на протез

На Чернігівщині 12-річний хлопчик збирає кошти мамі на протез фото

Ранок Данила Рака починається з того, що він долає на велосипеді 12 кілометрів, щоб продати молоко та повернутись назад у село Вознесенське. Хлопчик мусить їздити, адже потрібно збирати кошти на лікування.

16 березня мама Данила потрапила під обстріл у Новоселівці. Осколками отримала поранення стегна, ноги і живота. Її під обстрілами сусіди евакуйовували до лікарні.

 

Наче за одну секунду вибухнуло, накрило, оглушило, я навіть не зрозуміла, що це було. Я зрозуміла, що я поранена, болі я не відчувала, тільки тепло і я зрозуміла, що це пішла кров. Я вже думками з усіма попрощалася, і думала, що це вже все. Це кінець, – сказала мама Людмила.

Коли мама була у лікарні, Данило вирішив допомагати їй. Щоб купити ліки і продукти для неї, почав їздити до Чернігова і продавати молоко. Оскільки тато служить у ЗСУ, хлопчик головна опора і підтримка для мами і бабусі.
 

"казав, що бабуся я буду сюди возити молоко, можливо хтось в мене купить. А потім, як продам, подзвоню мамі, можливо їй якісь ліки треба. Куплю ліки або продукти, що вона хоче і заразом її провідаю, – розповіла бабуся Ніна Винник.

 

Людмилі ампутували один палець на нозі, вона ледве ходить на милицях. 

 

Ходити в мене не виходить, треба відрізати і ставити протез. Була надія, що я зможу якось ходити, але кістки роздроблені і ступати на ногу мені боляче.

 

Люди у Чернігові вже знають коли і де чекати Данила з молоком, а тому приходять заздалегідь до його приїзду. Хлопчик продаватиме молоко доти, доки не вилікує маму.

 

Це ж моя мама, треба допомагати, не дивлячись ні на що. Треба допомагати. Мама ж одна.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: