Завантаження ...
banner
banner

Стрілянина між військовими та патрульними у Чернігові. Роз'яснення обох сторін

Стрілянина між військовими та патрульними у Чернігові. Роз'яснення обох сторін фото

В червні в одному із мікрорайонів міста поліцейські зупинили військового на мотоциклі, хотіли перевірити його документи та запідозрили, що за кермом він був під дією наркотичних речовин. Водій подзвонив своєму командиру і на місце приїхали ще понад 10 військових зі зброєю.

Даний конфлікт закінчився стріляниною, а на одного із поліцейських наїхала автівка, за кермом якої був військовий. Повідомлення про підозру за результатами сутички отримали шість бійців. Їм інкримінують опір представникові правоохоронних органів.

Один із військових розповів, що конфлікт спровокували самі поліцейські і вони ж кинулись під автівку. 

 
 

Це відео  інциденту, який стався 19 червня, між військовими та поліцейськими, що закінчився стріляниною та наїздом легковика на ногу одного з патрульних. 

Військовий, який не називає своє ім'я з міркувань безпеки, каже, що водій мотоцикла не порушував правил дорожнього руху, а поліцейський говорив російською, не представився та не повідомив причину зупинки.

 

"Є 12 пунктів, які передбачають підстави для зупинення, якщо порушив правила дорожнього руху, якщо є підстави вважати, що транспортний засіб мав вади. Але жодну з цих причин тій особі, яку зупинили працівники поліції не було названо. Потім він пред’явив усі документи без жодних питань", – розповіла адвокатка Ірина Богданова.

 

Пізніше чоловік таки показав військовий квиток, утім, посвідчення водія так і не пред’явив, кажуть в поліції.

 

"За свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу і номерами агрегату на мотоциклі були виявлені не збіги, інформація не відповідала дійсності", – повідомив пресофіцер патрульної поліції області Віталій Копистко.

Під час спілкування поліцейський помітив у водія мотоцикла зовнішні ознаки вживання наркотиків, сказав Копистко. Утім водій мотоцикла відмовився проходити медичний огляд. Військові ж наголошують, під час спілкування патрульні провокували їхнього колегу. Водій подзвонив командиру.

 

"По статуту першочергово він повинен доповісти командиру, а потім вже розв'язувати питання стосовно даної ситуації", – сказав військовослужбовець, учасник конфлікту.

Пізніше на місце приїхали три автомобілі із більше ніж 10-ма військовими зі зброєю. Патрульна поліція також викликала додатковий наряд.

 

"Мотивуючи тим, що поліцейські не мають права за умов воєнного стану чинити якісь дії стосовно військовослужбовців ЗСУ, вони почали чинити фізичний тиск на поліцейських, щоб вони відпустили мотоцикліста", – розповів Віталій Копистко.

Мотоцикліст поїхав з місця події.

 

"Одному військовослужбовцю було нанесено легкі тілесні ушкодження, це було зафіксовано, тому в такій ситуації не все так однозначно", – сказала Ірина Богданова.

Решта військових також спробували залишити місце інциденту. В цей момент одна з автівок наїхала на ногу поліцейському, патрульні дістали зброю, а потім один із військових вистрілив в повітря.

 

"Жодному з військовослужбовців не було пред’явлено, який супротив вони чинять, надалі була команда, що претензій до групи військових немає з боку поліцейських і тоді командир, який там був дав команду сідати в машини і виїжджати на місце дислокації", – додала Богданова.

За словами військовослужбовця, учасника конфлікту, поліцейський сам спровокував наїзд, щоб затримати автомобіль, як учасника дорожньо-транспортної пригоди.

 

"Саме в цей момент наші співробітники відповідно до Закону про національну поліцію оголили табельну вогнепальну зброю, в результаті чого водій легковика і був затриманий", – додав Копистко.

В день інциденту знайшли й водія мотоцикла. Двоє затриманих військових пройшли медичний огляд. За висновками лікаря-нарколога, обоє вживали наркотичні речовини. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Шістьом військовим інкримінують статтю "Опір представникові правоохоронного органу". 

 
 
 
 
 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: