Завантаження ...
banner
banner

У Чернігові затримали чоловіка, який фотографував школи, зупинки та церкви

У Чернігові затримали чоловіка, який фотографував школи, зупинки та церкви фото

Небайдужі чернігівці повідомили поліцію про те, що невідомий чоловік фотографує інфраструктурні об’єкти міста.

26 серпня близько 11-ї ранку, директорка однієї з чернігівських середніх шкіл повідомила поліцейських, що на території навчального закладу невідомий фотографував будівлю та сховище. Чоловіка тримають на місці. 

Поліцейські з’ясували, що невідомий — це 49-річний уродженець Севастополя, 2016 року переїхав до Чернігова та отримав статус внутрішньо-переміщеної особи. Що робить на території навчального закладу, чоловік пояснити не зміг. Під час поверхневої перевірки інспектори виявили у нього мобільний телефон. Один з встановлених додатків викликав у патрульних підозри.

Алгоритм роботи цього мобільного додатку полягає у фотографуванні певних об’єктів та місцевості з точною геолокацією їхнього місця знаходження. Стимулом для користувача є отримання фінансової винагороди.

Додаток входить до переліку, за допомогою яких ворог отримує розвідувальну інформацію. Чоловік повідомив, що використовував програму з метою додаткового заробітку. Окрім школи, фотографував зупинки громадського транспорту, культові споруди тощо. За надану інформацію про деякі з об’єктів вже отримав плату. Чоловіка одразу доправили до Чернігівського районного управління поліції, туди ж прибули представники СБУ.

Поліція наголошує, якщо ви бачите підозрілих осіб - телефонуйте на лінію 102.

 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: