Завантаження ...
banner
banner

Війська рф продовжують обстріли Чернігівщини

Війська рф продовжують обстріли Чернігівщини фото

Окунти здійснили вогневе ураження із застосуванням мінометів, ствольної артилерії, РСЗВ Чернігівщини та Сумщини.

27 серпня під ворожим вогнем опинилися Краснопільська, Миропільська, Хотінська, Білопільська, Новослобідська, Шалигінська, Зноб-Новгородська громади Сумської області та Новгородсіверська громада Чернігівської області.

Зі ствольної артилерії та мінометів ворог обстріляв територію Новгорд-Сіверської громади, зафіксовано 20 та 23 вибухи відповідно.

У другій половині дня противник двічі зі 120-мм міномету обстріляв територію Хотінської громади, загалом пролунало понад три десятки вибухів.

Ворог вів вогонь з російських населених пунктів ніколаєво-дар’їно та успєновка. Майже одночасно окупанти вдарили по території Миропільської громади зі 122-мм ствольної артилерії, пролунало більше десятка вибухів снарядів. Ворог вів вогонь з російського населеного пункту гуєво.

Пізніше ворог з російського населеного пункту графовка накрив територію Краснопільської громади зі 120-мм мінометів, пролунало близько трьох десятків вибухів. 

Тричі за добу з російського населеного пункту тьоткіно рашисти обстрілювали територію Білопільської громади з 82-м та 120-мм мінометів, загалом прилетіло майже дев’ять десятків мін. Внаслідок ворожого обстрілу одного з населених пунктів громади знищена та пошкоджена цивільна інфраструктура: школа, дитячий садочок, гуртожиток училища, пошта, магазин та інші споруди, в т.ч. приватні будинки. 

Новослобідська територіальна громада була обстріляна ворогом зі ствольної артилерії та ракетних систем залпового вогню, зафіксовано 3 та 36 вибухів відповідно. Мінометному обстрілу було піддано територію Шалигинської та Зноб-Новгородської громад, зафіксовано 25 та 5 вибухів відповідно.

28 серпня, після 12.00 росіяни обстріляли прикордоння Семенівської громади. Постраждала череда корів місцевого с/г підприємства. Через обстріли також спалахнув будинок на околиці прикордонного села. Про це повідомив В. Чаус в Телеграм каналі.

Фото: Андрій Анікієнко (Суспільне Чернігів)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: