Завантаження ...
banner
banner

Пам’яті ніжинця, директора туристичного гуртка "Рандеву" Ровенчина Олександра

Пам’яті ніжинця, директора туристичного гуртка "Рандеву" Ровенчина Олександра фото

Тривалий час, слово " туризм" у Ніжині незмінно асоціювалось з іменем Ровенчина Олександра Степановича.

Засновник туристичного клубу "Рандеву", директор і керівник дитячого гуртка із спортивного туризму, він виростив не одне покоління дітей, які отримували найвищі розряди на всеукраїнських змаганнях!!! А скільки дітей не уявляли свого літа без водних та гірських походів, а зиму без лиж у Карпатах???

Сьогодні роковини світлої пам'яті Олександра Степановича.
Людини, що для багатьох ніжинців розкрив любов до природи та туризму, який дав старт у житті багатьох спортсменів.

Давайте разом з вами пригадаємо учителя і наставника, нашого Степановича.

Байдарочні походи… Сейм, Десна, Снов, - кожен сплав неповторний, не схожий на попередній. Посиденьки під гітару, неповторна атмосфера гумору і доброзичливості, пісні, квести, змагання, конкурси, смачнюща корисна їжа з вогню, фантастичні краєвиди, повне занурення у природу - гарантія перезавантаження на цілий рік.
Степанович умів чітко організовувати групу. Весь похід злагоджений, продуманий до дрібниць, як годинник. Він вчив дітвору розпалювати вогонь, в'язати вузли, орієнтуватися на місцевості, готувати їжу, за пару хвилин встановити намет, і ще швидше скласти його, вирушаючи в ходовий день...

А похід в гори? Олександр Степанович розповідав історію України й міст, проводячи екскурсії. А скількох дітей вперше "поставив на лижі", де вчив долати труднощі та випробування, завжди підбадьорював і мотивував рухатись далі.

Мудрий, веселий і по батьківськи добрий наставник, він залишив прекрасні спогади у серці кожного хто мав за честь бути знайомим із ним.
Світла пам’ять...

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: