Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині попрощалися із Захисниками

На Чернігівщині попрощалися із Захисниками фото

У боротьбі з ворогом за Незалежність своє життя віддали лейтенант Довбня Василь та штаб-сержант Зеленков Євгеній.

Довбня Василь Віталійович народився 14 січня 1996 року в селі Блистова Новгород - Сіверського району.Закінчив Блистівський навчально-виховний комплекс, після чого з 2013 по 2019 рік навчався на історичному факультеті в Київському національному університеті імені Т.Г.Шевченка. Брав активну участь у студентському житті, грав в КВК та був учасником Ліги Сміху.

Василь ніколи не стояв осторонь доленосних подій країни: у 2013 році став одним із учасників Революції Гідності, а 24-го лютого 2022 року одним із перших добровільно вступив до лав Збройних Сил України. У складі 17-го окремого мотопіхотного батальйону він мужньо боронив Київ, потім вирушив на Донеччину.

Добрий та веселий - саме таким пам'ятають Василя рідні та друзі. Він завжди об'єднував навколо себе людей, піклувався про близьких, і навіть вирушивши на чергове завдання, писав рідним та друзям, щоб ті трималися та не хвилювалися.

На жаль, 31 серпня під час бою на Херсонщині Довбня Василь загинув... Рідні та близькі провели полеглого воїна в останню путь, вшанувавши його світлу пам'ять та поховавши на малій Батьківщині в селі Блистова.

Зеленков Євгеній Миколайович народився 1 травня 1973 на Городнянщині. Після початку повномасштабного ворожого вторгнення він так само як і Василь вирішив долучитися до Захисників України, тож потрапив до складу військової частини А4053 на посаду водія механізованого взводу. 

На жаль, 31 серпня під час виконання чергового бойового завдання неподалік села Опитне на Донеччині Зеленков Євген загинув... Вдома на нього чекали дружина та двоє дорослих синів.

Вони разом з друзями та побратимами Євгенія востаннє попрощалися з ним. Небайдужі містяни зустріли Героя-земляка живим коридором, долучившись до церемонії прощання та поховавши його на місцевому кладовищі Городні.

Висловлюємо щирі співчуття рідним загиблих Героїв...

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: