Завантаження ...
banner
banner

На вулицях Ніжина говорили про право громадян на безоплатну правову допомогу

На вулицях Ніжина говорили про право громадян на безоплатну правову допомогу фото

З метою підвищення рівня правової обізнаності населення про зміни у законодавстві на період дії воєнного стану, а також популяризації системи безоплатної правової допомоги, працівники Ніжинського місцевого центру з надання БВПД спільно із громадськими радниками і волонтерами БПД провели на вулицях міста флешмоб «Безоплатна правова допомога завжди поруч».

"Право на безоплатну правничу допомогу передбачено законодавством, а також закріплено у низці міжнародних зобов’язань України. В умовах повномасштабної війни на території нашої держави, кількість українців, які мають нагальну потребу в різного роду правничій допомозі, значно зросла. Першоосновою нашої діяльності є прагнення створити умови, за яких люди мають рівний доступ до права і правосуддя – незалежно від рівня їх матеріальних статків чи ступеня соціальної вразливості. Тому виникла необхідність у залучені волонтерів БПД до інформування мешканців громади про шляхи вирішення життєвих питань у правовий спосіб,"- зазначив Володимир Бригинець, директор Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Волонтери БПД беруть участь у підвищенні правової свідомості, культури та обізнаності мешканців Ніжинської громади, інформуватимуть громадян про право на безоплатну правову допомогу та порядок його реалізації, поширюють інформаційні буклети, перенаправляють людей до юристів системи БПД, готують публікації про систему БПД та розміщують соціальних мережах .

"Правова освіта кожного мешканця громади – це наше головне завдання. Чим більше мешканців громади дізнаються про систему безоплатної правової допомоги, тим більше українців зможуть захистити свої права", - коментує громадський радник та волонтер БПД Олександр Турчин.

Учасники флешмобу: директор Ніжинського МЦ з надання БВПД Володимир Бригинець, начальник відділу безоплатної правової допомоги Олександр Старчак, заступник начальника відділу по організації надання БВПД та роботи з її надавачами Катерина Карпова, громадський радник та волонтер БПД м.Ніжина , Ніжинського району Олександр Турчин.

Як стати волонтером БПД

Волонтерами можуть стати громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах. Молодь, віком від 14 до 18 років можуть долучитися до проєкту за згодою законних представників. Всі кандидати мають підтвердити свою готовність працювати не менше 4 годин на місяць.

Отже, щоб стати волонтером, необхідно послідовно пройти три етапи:

– заповнити анкету кандидата у волонтери: https://cutt.ly/hlq3RxH ;

– пройти дистанційний курс «Основи волонтерської діяльності»: http://academy.legalaid.gov.ua/ (для реєстрації слід ввести дані, які збігаються з інформацією в анкеті кандидата у волонтери);

– отримати онлайн-сертифікат про успішне проходження курсу.

Згодом представник центру перевірить документи кандидата у волонтери, зокрема документ, що посвідчує особу, сертифікат про успішне проходження дистанційного курсу та інші документи (про освіту, досвід роботи, проходження або закінчення курсів тощо) за наявності.

Після цього кандидат у волонтери матиме можливість пройти співбесіду із керівником місцевого центру. І лише за умови успішного спілкування між волонтером та центром буде укладений договір про співпрацю.

Для отримання правової допомоги звертайтеся до бюро правової допомоги Ніжинського місцевого центру з надання БВПД, які знаходяться за адресами:

- м.Ніжин, вул. Богуна, 8, тел.: (04631) 7-16-15;

- м. Бахмач, вул. Соборності , 42, тел.: (04635) 2-13-81;

- м. Бобровиця, вул. Незалежностіі, 50, тел. (04632) 2-13-10;

- м. Борзна, вул. П.Куліша, 100, тел. (04653) 2-13-10;

- смт Варва, вул. Шевченка, 61, тел. (04636) 2-11-06;

- м. Ічня, вул. Воскресінська, 26, тел. (04633) 2-18-17;

- м. Носівка, вул. Центральна, 20, тел. (04642) 2-13-91;

- м. Прилуки, вул. Гімназична, 94, тел. (04637)5-07-70;

- смт Срібне, вул. Миру, 25, тел. (04639) 2-18-24;

- смт Талалаївка, вул. Центральна, 5, тел.: (04634) 2-10-73.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.

 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: