Завантаження ...
banner
banner

Яким буде опалювальний сезон у Ніжині

Яким буде опалювальний сезон у Ніжині  фото

Війна внесла свої корективи в усе. Опалення не є виключенням. «Нафтогаз» вже повідомив, що подання тепла, скоріше за все, почнеться пізніше, ніж зазвичай, а сам опалювальний сезон буде коротшим.

Міський голова Ніжина дав доручення про підготовку опалювального сезону ще на початку червня. 

У Ніжині було пропрацьовано багато варіантів для різних надзвичайних ситуацій .

Виділили три основних:

Було розпочату підготовку матеріально-технічної бази та алгоритмів дій для кожного підрозділу, як діяти у випадку кожної надзвичайної ситуації.

Зараз ми знаходимося на фінішній прямій.

Ніжин має особливості схеми теплопостачання. Які надають нам як перевагу так і накладають певні обмеження у випадку якщо щось станеться з однією з котелень.

Друге це технічна готовність наших підприємств критичної інфраструктури. Основний фокус уваги, зокрема й фінансовий, було скеровано на них. Ці роботи дозволили зменшити тепловтрати, незважаючи на пошкодження внаслідок обстрілів росіянами.

Також ефективність підготовки дало нам можливість приділити увагу розвитку інфраструктури - зокрема зняти з паузи деякі проєкти по покращенню комфорту громади.

Аварійні бригади системно проходили різні сценарії розвитку подій.

Для прикладу, ніжинський водоканал напрацював декілька сценаріїв забезпечення водою громаду.

Також закінчуємо забезпечення аварійних бригад всім необхідним.

Безумовно, що такі складні умови змушують виставляти певні пріоритети. Тож у Ніжині ними будуть, в першу чергу, жителі громади, лікарні та критична інфраструктура. Третім важливим пунктом є додаткове устаткування.

Місто накопичує матеріальні резерви.

Зокрема генератори різної потужності. Якщо виникне аварійна ситуація, їх буде задіяно для безперебійної роботи основних котелень, водоканалу, медичних закладів, закладів освіти й соціальної сфери та пунктів тимчасового обігріву (за необхідністю).

Також активно продовжуємо закуповувати альтернативні й традиційні види палива, засувки, труби, плівку тощо.

Комунальні підприємства завершують створювати запас «буржуйок». Та всього, що дозволить нам швидко долати наслідки можливих ракетних ударів, враховуючи досвід лютого-березня цього року.

Але, все ж таки, радимо додатково подбати про теплі ковдри та одяг. Тому що «Нафтогаз» вже заявив, що температура у приміщеннях взимку може бути в середньому на 4 градуси нижче за норму.

Наразі ведеться наступна робота. В кінцевому результаті місто буде поділено на сектори, в кожному секторі буде організовано пункт обігріву згідно кількості мешканців.

Також за дорученням міського голови створений резервний фонд на випадок надзвичайних ситуацій.

Титульне фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: