Завантаження ...
banner

У Ніжині назвали вулицю на честь загиблого поліцейського Олександра Яцика

У Ніжині назвали вулицю на честь загиблого поліцейського Олександра Яцика фото

16 вересня начальник поліції Чернігівської області Володимир Нідзельський разом з вдовою загиблого колеги Ларисою Яцик та міським головою Ніжина Олександром Кодолою взяли участь у заході з вшанування пам'яті полковника поліції Олександра Яцика.

Поліцейський загинув 24 лютого у перші години ворожого вторгнення в Україну. Разом із колегами він ніс службу на стратегічно важливому об’єкті – аеродромі ДСНС біля Ніжина – в той час, коли ворог завдав по ньому ракетного удару.

Нещодавно Володимир Нідзельський звернувся з ініціативою до міської ради Ніжина присвоїти одній з вулиць ім’я загиблого Героя. Депутатський корпус підтримав цю ініціативу і ухвалив таке рішення.

Пам’ятний захід присутні розпочали з хвилини мовчання.

 

Сьогодні ми зібралися, аби вшанувати пам'ять нашого Героя, нашого побратима Олександра Яцика. Дякую Олександрові Кодолі і депутатам міськради, які підтримали нашу ініціативу.

 

Ще до початку ворожого вторгнення поліція була переведена на посилений варіант несення служби. Поліцейські негайно взяли під охорону об’єкти критичної інфраструктури, серед них – аеродром ДСНС. З 23 на 24 лютого Олександр Яцик ніс там службу разом з колегами. Близько 5-ї ранку ворог підступно завдав ракетного удару. На жаль, поліцейський та четверо співробітників ДСНС загинули… 

 

Щиро дякую захисникам, які боронять нашу землю і наближають перемогу! Окрема вдячність рідним і близьким загиблого Олександра за справжнього чоловіка, справжнього героя і офіцера!

Олександр Кодола відзначив, що меморіальна дошка є знаком поваги і вшанування полковника Яцика. Це символ того, що ніжинці пам’ятають кожного полеглого Героя-захисника.

 

Дякую за службу поліцейським, рятівникам, захисникам, які з перших годин і донині продовжують чесно, відповідально і сумлінно виконувати свої обов’язки.

Пам’ятаємо подвиг наших Героїв і схиляємо голови перед всіма, чиї імена і вчинки навіки вписані в історію нашої України та закарбовані в нашій пам’яті! 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: