Завантаження ...
banner

Офіційна делегація з Ніжина відвідала Івано-Франківськ в рамках меморандуму про співпрацю

Офіційна делегація з Ніжина відвідала Івано-Франківськ в рамках меморандуму про співпрацю фото

Із 16 по 17 вересня у Івано-Франківську проходила виставка робіт ніжинської художниці Катерини Васечко «Незламні» та фотоколажів історичних видів Ніжина від Олександра Нікітки.

Після того, як міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків відвідав Ніжин із гуманітарною допомогою, народилася ідея про підписання угоди про співпрацю. Пізніше міськрада міста-побратима виділила Ніжину 500 тиc. гривень в якості субвенції на відновлення пошкоджених об’єктів.

Як зауважила начальниця управління культури і туризму Ніжинської міської ради Тетяна Бассак, назва виставки народжувалась ще в перші дні березня. Майстриня почала відображати той жах, що був навколо, в образах. Потім ці роботи вилились у виставку, яка подорожує українськими містами.

 

Ми приїхали й подякувати за те, що у такий важкий час ви допомогли фінансово…  Адже у нас було чимало пошкоджених об’єктів інфраструктури, багатоповерхівок, медустанов, котелень, приватних будинків. Ми всі українці та маємо спільну територію. І всі виборюємо нашу незалежність своїм героїзмом.

 

 Руслан Марцінків отримав на згадку про Ніжин подарунки: незмінний літачок «Мрія» та, звісно ж, ніжинські огірочки. А ще запрошення на "Бал перемоги" від директорки Ніжинської дитячої хореографічної школи Галини Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: